Bíróság előtt védené az illegális migrációt a Biden-kormányzat

Az igazságügyi tárca levelet küldött Greg Abbott texasi kormányzónak, amelyben jogi lépésekkel fenyegeti meg, ha az állam nem távolítja el a nemrég felállított úszó határzárat.

2023. 07. 22. 18:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai igazságügyi minisztérium (DOJ) levélben szólította fel Greg Abbott texasi kormányzót, hogy távolíttassa el a vízi határon telepített akadályokat, amelyekkel az illegális migrációt akarta visszaszorítani.

A levél szerint a bójás gátat az amerikai hadsereg mérnöki testületének jóváhagyása nélkül telepítették, de a DOJ azt is állítja, hogy a gát sérti a folyókról és kikötőkről szóló törvényt, mivel veszélyezteti a hajózást. 

Abbott kormányzó a Twitteren reagált, és kijelentette:

Texasnak az amerikai alkotmány és a texasi alkotmány értelmében szuverén joga van megvédeni a határait.

A levél július 24-én 14 óráig ad határidőt Texas államnak, hogy válaszoljon, és adott esetben eltávolítsa az úszó akadályokat. Abbott kormányzó nem várja meg ezt a határidőt, és a közösségi oldalán jelezte, hogy kész bíróságra menni.

Texas lépéseket tesz a válság kezelésére. Továbbra is minden stratégiát bevetünk a texasiak és az amerikaiak – és az életüket kockáztató migránsok – védelme érdekében. Találkozunk a bíróságon, elnök úr

– írta a kormányzó.

Borítókép: Illegális bevándorlók kelnek át a Rio Grande folyón. (Fotó: Herika Martinez/Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.