Hidvéghi Balázs: Brüsszel lubickol a korrupcióban

A jogállamiság brüsszeli bajnokainak előbb a maguk portája előtt kellene sepregetni, a tagállamok kioktatása helyett – közölte a képviselő.

Magyar Nemzet
2023. 07. 13. 12:39
HIDVÉGHI Balázs
Budapest, 2020. december 16. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselõje sajtótájékoztatót tart a Képviselõi Irodaházban 2020. december 16-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzzel teli bőröndök, rejtélyesen eltűnt sms-ek, milliós ajándékok. Se szeri, se száma a brüsszeli korrupciós ügyeknek. Ezért mondjuk mi, magyarok, hogy a jogállamiság brüsszeli bajnokainak előbb a maguk portája előtt kellene sepregetniük a tagállamok kioktatása helyett!

– közölte az Európai Parlamentben a dokumentumokhoz való nyilvános hozzáférésről szóló, a 2019–2021 közötti időszakra vonatkozó éves jelentésről tartott vitáján elmondott felszólalásában Hidvéghi Balázs. A Fidesz EP-képviselője a Facebookra is feltöltött beszédében kiemelte: nagyon ritkán van szó abban a házban arról, hogy vajon az európai intézmények, a parlament, a bizottság milyen módon tartja be a saját szabályait. 

Vajon a jogállamiság hogy áll ezekben az intézményekben?

– tette fel a kérdést az európai parlamenti képviselő. A magyar politikus hozzátette: annak ellenére ritkán beszélnek erről, hogy minden idők legnagyobb korrupciós botrányának voltunk szemtanúi az elmúlt hónapokban.

– Ennek a parlamentnek az egyik alelnökét és képviselőjét bilincsben vitték el, majd nem sokkal később kiderült, hogy az Európai Bizottság vezető tisztségviselői is messzemenően visszaéltek a helyzetükkel, a hatalmukkal, és elfogadhatatlan, védhetetlen módon fogadtak el ajándékokat és egyéb pénzügyi juttatásokat saját maguknak – húzta alá Hidvéghi Balázs.

– A legnagyobb botrány az a vakcinabeszerzés, amit állítólag sms-ben intézett Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke – mondta felszólalásában. 

Milyen érdekes, később ezek az sms-ek, csak ezek az sms-ek eltűntek a telefonjáról. Mindegyik másik megvan, csak ezek az sms-ek nincsenek meg. Ez botrányos, semmiféle jogalapja és hitelessége nincs az európai intézményeknek kioktatni másokat jogállamiságból, a korrupció elleni fellépésből, addig amíg a saját házuk táján nem tesznek rendet

– fogalmazott az EP-képviselő felszólítva Brüsszelt arra, hogy számoljanak el a pénzekkel, s tartsák be a szabályokat.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője sajtótájékoztatót tart a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.