Ítéletidő tombol Amerikában, autókat vitt magával a villámárvíz

Pennsylvania állam hatóságai vasárnap is kerestek két eltűnt kisgyereket a szombati villámáradás után, amiben öt ember meghalt, amikor autójukat elragadta a hirtelen az útra ömlő víztömeg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 17. 6:58
null
Barre, 2023. július 11. Árvíz a Vermont állambeli Barre-ban 2023. július 11-én. Két nappal korábban heves esõzések érték az Egyesült Államok északkeleti részét, egy ember életét vesztette, sokakat ki kellett telepíteni otthonukból. MTI/EPA/C. J. Gunther Fotó: C. J. Gunther
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok északkeleti részét sújtó heves esőzések vasárnap is folytatódtak. Connecticut, Massachusetts, Vermont és New Hampshire államok egyes részeiben villámáradásokra adtak ki figyelmeztetést, és tornádók veszélyére is felhívták a figyelmet.

New York város repülőterein több mint hatszáz járatot töröltek a viharok miatt vasárnap, és 

több ezer lakásban volt áramkimaradás. 

Kathy Hochul kormányzó azt kérte a lakosságot, hogy a viharok idején senki se mozduljon ki az otthonából.

Pennsylvania hatóságai vasárnap arról számoltak be, hogy az állam keleti részén, New Jersey állam határán fekvő Upper Makefield Township településen öt ember meghalt. Keresnek egy kilenc hónapos csecsemőt és a kétéves testvérét. Az áldozatok közül négyen egy dél-karolinai család tagjai voltak, akik a rokonaikat látogatták meg, amikor a gépkocsijukat villámáradás ragadta magával. Az apa és négyéves fia még ki tudott menekülni, az anya, a nagymama és két kisebb gyerek viszont már nem.

A helyi rendőrség beszámolója szerint egy közeli patakból a hirtelen lezúduló eső miatt mintegy másfél méter magas víztömeg zúdult az útra, amelyen tucatnyi jármű haladt, közülük hármat elsodort a víz. A víz erejét jelzi, hogy a mentőegységek beszámolója szerint volt olyan autó, amelyet két és fél kilométerrel távolabb találtak meg.

Az Egyesült Államok délnyugati részén ugyanakkor a hőség miatt van érvényben változatlanul időjárási riasztás. 

Elsősorban sivatagos államokat, Arizonát és Nevadát, valamint Texas egyes részeit érinti a rendkívüli és elhúzódó forróság, ami számos helyen negyven fokot meghaladó napi csúcshőmérsékleteket jelent.

Borítókép: Áradás a Vermont állambeli Barre-ban (Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.