Kazettás lőszerekkel támadtak az ukránok: egy civil is életét vesztette

Az ukrán erő három rakétacsapást mért az Egyesült Államoktól kapott lövedékekkel Tokmak lakóövezetére.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 28. 13:10
null
Orihiv, 2023. július 10. Megrongált ház elõtt egy nõ Orihivban 2023. július 10-én, miután orosz légitámadás érte a dél-ukrajnai Zaporizzsjai területen fekvõ települést. Négy polgári személy életét vesztette, tizenegy megsebesült. MTI/AP/Andrij Andrijenko Fotó: Andrij Andrijenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy civil meghalt, egy másik megsebesült az ukrán fegyveres erők kazettás lőszerekkel végrehajtott támadásában a Zaporizzsja megyei Tokmakban – közölte pénteken Jevgenyij Balickij, a megye Moszkva által megbízott kormányzója.

Balickij Telegram-csatornáján azt írta, hogy az ukránok három rakétacsapást mértek kazettás lőszerekkel Tokmak lakóövezetére. 

Az első csapás következtében egy családi ház kigyulladt, benne egy nő életét vesztette. Egy másik helyi lakos megsebesült, kórházi ápolásra szorul.

A második rakétát az orosz légvédelem lelőtte, a harmadik nem robbant fel. Megsérültek gázvezetékek is, az operatív szolgálat leállította a gázszolgáltatást, megkezdődtek a helyreállítási munkálatok.

 

Borítókép: Megrongált ház előtt egy nő Orihivban 2023. július 10-én, miután orosz légitámadás érte a dél-ukrajnai Zaporizzsjai területen fekvő települést (Fotó: MTI/AP/Andrij Andrijenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.