Elbúcsúztak Jane Birkin legendás színésznőtől rajongói és hozzátartozói

Könnyek között búcsúztak Jane Birkin brit születésű legendás francia színész- és énekesnőtől hétfőn Párizs szívében, a Saint-Roch- (Szent Rókus) templomban családtagjai, rajongói és a filmvilág csillagai.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 24. 20:57
Forrás: Roland Godefroy
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyászolók között ott volt Catherine Deneuve filmsztár, Vanessa Paradis énekesnő és Brigitte Macron, a francia first lady is.

A rajongók a templom előtt a Rue des Pyramides és a Rue Saint-Honoré sarkán álló óriáskivetítőn követték a gyászszertartást, a színésznőt éltető transzparenseket tartva a magasba. A hangszórókból a 76 évesen elhunyt Jane Birkin dalait, köztük a La Javanaise-t játszották a francia főváros első kerületében.

Már érzem az űrt, amelyet maga után hagyott

– búcsúzott a szertartáson Charlotte Gainsbourg színész-énekesnő, Jane Birkin lánya.

Anyám, köszönöm, hogy nem voltál hétköznapi és észszerű

 – mondta a színésznő másik lánya, Lou Doillon színész-énekesnő.

Az évek óta szívpanaszokkal küszködő Birkin már 2021-ben egy enyhébb stroke-ot kapott.

 Július 16-án, párizsi otthonában halt meg. Külföldön leginkább 1969-es érzéki slágeréről, a Je t'aime. moi non plus-ről ismerték, amelyet szerelmével, Serge Gainsbourg-ral adott elő.

Franciaországban, ahol az 1960-as évek végétől élt, dalaival, tucatnyi filmben játszott alakításaival, valamint a nők és az LMBT-közösség jogaiért való kiállásával vált ismertté. Emmanuel Macron francia elnök Jane Birkint „francia ikonnak” nevezte.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Roland Godefroy)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.