„Mindig Bidenék részesülnek különleges elbánásban”

Az amerikaiaknak elegük van az igazságszolgáltatás kettős mércéjéből, és válaszokat várnak a fehér házi kokainbotránnyal kapcsolatban – mondta el Kevin McCarthy, az amerikai képviselőház republikánus elnöke egy televíziós interjúban.

Kónya Rita
2023. 07. 14. 10:14
President Biden Hosts The Annual White House Easter Egg Roll
WASHINGTON, DC - APRIL 10: U.S. President Joe Biden and his son Hunter Biden attend the annual Easter Egg Roll on the South Lawn of the White House on April 10, 2023 in Washington, DC. The tradition dates back to 1878 when President Rutherford B. Hayes invited children to the White House for Easter and egg rolling on the lawn. Drew Angerer/Getty Images/AFP (Photo by Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A titkosszolgálat vizsgálatának sikertelensége a fehér házi kokainbotrány ügyében egy újabb példa az igazságszolgáltatás kettős mércéjére – mutatott rá Kevin McCarthy képviselőházi elnök a Fox News amerikai televíziós csatornának adott interjúban.

A Fehér Házban még július 2-án találtak kábítószert, a nyugati szárny bejáratának közelében. A nyomozás azóta lezárult, a titkosszolgálat közleménye szerint fizikai bizonyíték hiányában nem tudták megállapítani, hogy kitől származott a kábítószer.

A közlemény szerint sem használható ujjlenyomatot, sem személyazonosság megállapításához elegendő DNS-mintát nem találtak.

A vizsgálat sikertelensége nagy felháborodást váltott ki.

Ez valószínűleg a legbiztonságosabb épület Amerikában. Amikor a saját biztonsági embereimmel érkezem, akkor is átmegyek a biztonsági ellenőrzésen

− mondta a képviselőház elnöke, hozzátéve, hogy az elnöki rezidencia folyamatos kamerás megfigyelés alatt áll. Az, hogy ennek ellenére sem sikerült megtalálni a kábítószer forrását, McCarthy szerint arra utal, hogy a Biden család különleges elbánásban részesül.

Ha nem tudják megmondani, hogy ki hozta be a kokaint, akkor mi történik még a Fehér Házban?

− tette fel a költői kérdést a republikánus politikus.

McCarthy szerint ez már messze nem az első furcsaság a Biden család és az igazságszolgáltatási rendszer viszonyában. Példaként hozta fel azt az esetet, amikor a jelenlegi külügyminiszter, Antony Blinken a hírszerzési kapcsolatait próbálta felhasználni a The New York Post Hunter Biden piszkos ügyeiről szóló cikkének hiteltelenítésére, amelyek tartalmát azonban később más források is megerősítették.

Blinken, aki 2020-ban a Biden-kampány tanácsadójaként dolgozott, vezető szerepet vállalt annak a jelenlegi és korábbi hírszerzési tisztviselők által aláírt nyilvános nyilatkozatnak a kidolgozásában, amely szerint a Hunter Bidenhez köthető laptop körüli hírverés egy orosz dezinformációs kampány része volt.

A képviselőház elnöke szerint a szövetségi adóhivatal (IRS) szándékosan hagyta elévülni a Hunter Biden elleni, nagy összegű adózatlan jövedelemről szóló vádakat.

Tehát a [bűncselekmény] elévül, és pénzt kaphatsz Ukrajnából, pénzt kaphatsz Kínából, akkor sem találnak bűnösnek

− mondta McCarthy, rámutatva, hogy egy átlagpolgár egy ilyen törvénysértés kapcsán komoly bajban találná magát, és szerinte az amerikaiaknak elege van ebből a kettős mércéből és a hazugságokból.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden (Fotó: AFP/Getty Images/Drew Angerer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.