Oroszország több lőszert gyárt egy hónap alatt, mint tavaly egész évben

Az orosz erők tevékenysége a fronton nagymértékben függ a hadianyagokból és felszerelések utánpótlásától.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 25. 6:19
SOJGU, Szergej
Omszk, 2023. június 17. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (k) látogatást tesz egy katonai raktárban a Kazahsztánnal határos Omszki területen 2023. június17-én. A miniszter ellenõrizte az Ukrajnába szállítandó fegyverek és katonai berendezések elõkészítését. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyenyisz Manturov, a védelmi kérdésekért felelős orosz miniszterelnök-helyettes hétfőn kijelentette, hogy Oroszország immár minden hónapban annyi lőszert gyárt, mint tavaly egész évben, és felgyorsította a katonai felszerelések gyártását is.

– Az év eleje óta számos típusú különleges fegyvert és katonai felszerelést gyártottunk, jóval nagyobb arányban, mint tavaly – idézték orosz hírügynökségek a kormányfőhelyettest.

Ami a lőszert illeti, elértük azt a szintet, amelyen a havi szállítások meghaladják a tavaly egész éves megrendelések összességét

 – tette hozzá Gyenyisz Manturov, aki egyben ipari miniszter is.

A miniszterelnök-helyettes szerint a védelmi ágazat csaknem valamennyi orosz vállalata tartani tudja ezt a kapacitást, és betartja a termelési határidőket. Májusban Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy az orosz erők tevékenysége a fronton nagymértékben függ a hadianyagokból és felszerelésekből a kívánt időben érkező utánpótlástól. 

– Az orosz vezetők feladatként tűzték ki a hadiipar számára, hogy növeljék a gyártás ütemét és volumenét. A szükséges intézkedéseket már meghoztuk – mondta a védelmi miniszter a hadsereg magas rangú tisztjeivel tartott találkozóján.

 

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (k) látogatást tesz egy katonai raktárban a Kazahsztánnal határos Omszki területen 2023. június 17-én. A miniszter ellenőrizte az Ukrajnába szállítandó fegyverek és katonai berendezések előkészítését (Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.