Milliókkal telepakolt táskát adott be valaki egy turkálóba

Több mint nyolc és fél millió forint értékű euróbankjegyeket találtak benne.

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 07. 24. 13:59
null
Illustration picture shows the logo of police zone Maasland in Maaseik, Wednesday 23 September 2020. BELGA PHOTO YORICK JANSENS (Photo by YORICK JANSENS / BELGA MAG / Belga via AFP) Fotó: Belga via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A holland rendőrség keresi azt a személyt, aki készpénzzel tele adta le a kézitáskáját június 20-án egy használt cikkeket árusító boltban – számolt be a Brussels Times. A Kringwinkel bolt alkalmazottja elmondta: általában tízből kilencszer üres holmit adnak le náluk, de ez a bizonyos táska 50–500 eurós bankjegyekkel volt tele.

Nem hittem a szememnek. Kezdetben hamis pénzre gyanakodtam, majd azonnal értesítettem a főnökömet

– idézte fel az üzlet munkatársa. A táskában összesen 22 650 eurót (több mint 8,5 millió forint) találtak. „Még soha nem láttam ennyi készpénzt” – tette hozzá a szemtanú.

A lap szerint elképzelhető, hogy valaki lomtalanított, és nem vette észre, mi van a kidobásra ítélt kézitáskában. A rendőrség tájékoztatása szerint 

még egyetlen hitelesnek tekinthető tulajdonos sem jelentkezett. 

Az ügyészség utasítását követve a kézitáskát és a pénzt a rendőrségen őrzik.

A  használtcikk-kereskedésnek a holland Maasland városában kétszáz munkatársa van. A cég vezetője megdicsérte az alkalmazottakat a becsületes magatartásukért, és méltányos jutalomra is számíthatnak – olvasható a VG cikkében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Belga/Yorick Jansens)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.