időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

Milliókkal telepakolt táskát adott be valaki egy turkálóba

Magyar Nemzet
Forrás: VG
2023.07.24. 13:59 2023.07.24. 14:23
Milliókkal telepakolt táskát adott be valaki egy turkálóba

Több mint nyolc és fél millió forint értékű euróbankjegyeket találtak benne.

A holland rendőrség keresi azt a személyt, aki készpénzzel tele adta le a kézitáskáját június 20-án egy használt cikkeket árusító boltban – számolt be a Brussels Times. A Kringwinkel bolt alkalmazottja elmondta: általában tízből kilencszer üres holmit adnak le náluk, de ez a bizonyos táska 50–500 eurós bankjegyekkel volt tele.

Nem hittem a szememnek. Kezdetben hamis pénzre gyanakodtam, majd azonnal értesítettem a főnökömet

– idézte fel az üzlet munkatársa. A táskában összesen 22 650 eurót (több mint 8,5 millió forint) találtak. „Még soha nem láttam ennyi készpénzt” – tette hozzá a szemtanú.

A lap szerint elképzelhető, hogy valaki lomtalanított, és nem vette észre, mi van a kidobásra ítélt kézitáskában. A rendőrség tájékoztatása szerint 

még egyetlen hitelesnek tekinthető tulajdonos sem jelentkezett. 

Az ügyészség utasítását követve a kézitáskát és a pénzt a rendőrségen őrzik.

A  használtcikk-kereskedésnek a holland Maasland városában kétszáz munkatársa van. A cég vezetője megdicsérte az alkalmazottakat a becsületes magatartásukért, és méltányos jutalomra is számíthatnak – olvasható a VG cikkében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Belga/Yorick Jansens)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.