Terrorizmus miatt akasztottak fel két férfit Iránban

Két férfit felakasztottak Iránban, akik az Iszlám Állam terrorszervezet által elkövetett múlt októberi siíta szentély robbantásában vettek részt, amely 13 ember életét követelte.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 08. 8:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elítélt férfiak a tárgyalás során bevallották, hogy kapcsolatban áltak az Iszlám Állam afganisztáni dzsihadistáival, s segítettek kitervelni és végrehajtani a sirázi szentélyben történt robbantást – számolt be róla az IRNA hírügynökség.

A biztonsági felvételeken látható, ahogy egy férfi egy gépkarabélyt rejtegetve belép a kegyhelyre, majd tüzet nyit a bent lévő hívőkre.

Mint később kiderült, az elkövető  tádzsikisztáni állampolgár volt, a támadás után nem sokkal belehalt a sérüléseibe.

Az Iszlám Állam folyamatos fenyegetettséget jelent a Közel-Kelet országaira. A szervezet iszlamistái már korábban is hajtottak végre terrortámadást Iránban, ők feleltek például a 2017-es összehangolt dupla teheráni terrortámadásért, mely során egyszerre érte támadás a teheráni parlamentet és az egykori iráni forradalmi vezető, Ruhollah Khomeini ajatollah mauzóleumát, a két támadásban tizenheten haltak meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.