időjárás -2°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Varga Judit: Itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat!

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.07.14. 21:10 2023.07.14. 21:30
Varga Judit: Itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat!

– Itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat! – közölte az igazságügyi miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Varga Judit hozzátette: levelet írt Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztosnak, akit tájékoztatott arról, Magyarország maradéktalanul végrehajtotta az igazságügyi mérföldkövekben lefektetett valamennyi kötelezettségvállalását.

Kiemelte, az igazságügyi csomag májusi elfogadását követően megtörtént a vállalások gyakorlati átültetése is a magyar igazságszolgáltatási rendszerbe, ezzel minden adott ahhoz, hogy az Európai Bizottság elindítsa a Magyarországnak járó pénzek kifizetését.

A magyar és európai baloldal nyomásgyakorlása és az uniós intézmények folyamatos időhúzása ellenére a kormánynak sikerült a Bizottsággal szorosan együttműködve, a konstruktív szakmai párbeszéd keretében eddig minden vállalását teljesítenie, ezért Brüsszelnek a közeljövőben ki kell fizetnie a Magyarországnak járó uniós forrásokat

– fogalmazott a miniszter.

Borítókép: Varga Judit (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.