Villám csapott két emberbe Romániában a keddi ítéletidőben, eddig legalább három halálos áldozatot találtak

Holttestüket egy megégett, kettéhasadt fa alatt találták meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 26. 15:26
null
Gdansk, 2022. július 2. Villám cikázik az égbolton az észak-lengyelországi Hármasvárosnak nevezett térség felett 2022. július elsején éjjel. MTI/EPA/PAP/Adam Warzawa Fotó: Adam Warzawa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holtan találták szerda reggel egy testvérpárt, akik még a kedd esti vihar idején tűntek el. Az ötvenkét éves férfi és negyvenöt éves húga állatokat legeltetett a mezőn, amikor este fél nyolc körül vihar csapott le a térségre. 

Holttestüket egy megégett, kettéhasadt fa alatt találták meg, halálukat a jelek szerint villámcsapás okozta. 

Az orkánerejű szél sok fát kidöntött, fogságba ejtve tizennégy arra haladó járművet. A szél által kicsavart fák egyike egy autóra zuhant és meghalt egy hatvannégy éves nő is. A jármű másik utasa, egy hatvanhárom éves férfi könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Idén először fordult elő, hogy egyetlen nap alatt több mint kétezer segélyhívás futott be hozzájuk –  közölte az országos katasztrófavédelmi felügyelőség.

Több mint ezerötszáz bajba jutott emberhez ment ki SMURD rohammentő szolgálat, a tűzoltók 

124 tűzesetet oltottak el, ezenfelül még 440 sürgősségi esetben siettek a lakosok segítségére az ország 113 településén az északi országrész tizenöt megyéjében.

Szerdán Románia déli megyéiben, a fővárost is beleértve harmadfokú (vörös) hőségriadó van érvényben, de az ország szinte teljes területére első- (sárga) vagy másodfokú (narancssárga), heves zivatarokra – 30-40 milliméternyi csapadékra és óránként 70-80 kilométeres sebességű széllökésekre – figyelmeztető riasztást is kiadott a meteorológiai szolgálat.

Kép: Illusztráció (Forrás: MTI/EPA/PAP/Adam Warzawa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.