Elképesztő pusztítást hagyott maga mögött a tomboló vihar Nagyváradon

Fákat tépett ki gyökerestől, tetőket rongált meg, villanyoszlopokat döntött ki a Nagyváradon végigsöprő vihar kedden. Bihar megye több városában és Kolozsváron is jelentős károk keletkeztek.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 07. 25. 19:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kedd délutáni vihar után a Partium és Erdély több városában is a katonai tűzoltók bevetésére volt szükség, zajlik a keletkezett kár elhárítása – közölték a területi vészhelyzeti felügyelőségek.

A viharos erősségű szél a legnagyobb kárt Nagyváradon okozta: számos fát gyökerestől kitépett, épületekről szedte le a pléhtetőt, napelemeket, cserepeket, több modern építmény alumíniumlemezeit leszakította – írta az Ebihoreanul.

A hírportál szerint az úttestre kidőlt fák miatt a város szinte teljes területén szünetel a gépkocsiforgalom, ezek számos parkoló autót is tönkretettek.

Az alig tíz percig tartó viharos időjárásnak sérültje is van, egy személyt kórházba szállítottak.

A tornádószerű vihar a határ menti megye több városán végigsöpört, Nagyszalontán, Margittán és Élesden is a katonai tűzoltók bevetésére volt szükség.

Kolozsváron is fákat döntött ki, tetőket rongált meg az erős szél, áldozatok nincsenek – közölte a vészhelyzeti felügyelőség.

Máramaros megyében Felsővisón okozott hasonló problémákat a viharos időjárás.

A Partium és Erdély több megyéjében második fokozatú viharriasztás van érvényben, több településen a Ro-Alert mobiltelefonos riasztórendszeren keresztül is figyelmeztették a lakosságot a veszélyre.

Borítókép: Nagyváradi utcakép a mai tomboló vihar után (Forrás: Bihar megyei Info Trafic Oradea Facebook-csoport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.