Boszniai vezetőket fogadott Orbán Viktor

Újabb delegációval egyeztetett a miniszterelnök, többek közt az illegális bevándorlás elleni fellépésről.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 20. 10:49
ORBÁN Viktor; DODIK, Milorad
Budapest, 2023. augusztus 20. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Zseljka Cvijanovict, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének szerb tagját (k) és Milorad Dodikot, a Boszniai Szerb Köztársaság elnökét (b) a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 20-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a karmelita kolostorban tárgyalt Zseljka Cvijanoviccsal, Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb tagjával, valamint Milorad Dodikkal, a Boszniai Szerb Köztársaság elnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A megbeszélésen Orbán Viktor elmondta:

Magyarország és Bosznia-Hercegovina, valamint a Boszniai Szerb Köztársaság közti kapcsolatok továbbra is kiválóak, és mindent megteszünk az együttműködés növelése érdekében, ezt a már megkezdett projektjeink is tükrözik.

A három vezető egyeztetett az illegális bevándorlás elleni fokozott fellépésről valamint a Nyugat-Balkán stratégiai jelentőségéről, az európai stabilitás biztosításában betöltött szerepéről.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Zseljka Cvijanovict, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének szerb tagját (kközépen) és Milorad Dodikot, a Boszniai Szerb Köztársaság elnökét (balra) a karmelita kolostorban 2023. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.