Brit vadászgépek feltartóztattak két orosz bombázót Skóciánál

A Typhoon sugárhajtású repülőgépeket rendszeresen veti be Nagy-Britannia hasonló esetekben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 14. 18:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brit vadászgépek feltartóztattak két orosz bombázó repülőgépet hétfőn a nemzetközi légtérben, Skóciától északra, a NATO északi járőrövezetén belül – közölte James Heappey, a fegyveres erőkért felelős brit védelmi államtitkár.

A Typhoon típusú gyorsreagálású brit vadászbombázó gépek hétfő reggel emelkedtek a levegőbe, miután felderítésre és tengeralattjáró-ellenes hadviselésre használt, nagy hatótávolságú Tu-142-es orosz bombázók átrepülését észlelték a Shetland-szigetektől északra. 

A Typhoon sugárhajtású repülőgépeket rendszeresen veti be Nagy-Britannia hasonló esetekben, hogy biztosítsák és megóvják az ország légterét – jegyezte meg Heappey. Emlékeztetett arra, hogy brit pilóták nemrégiben a NATO légirendészeti misszióját vezették egy észtországi küldetés során, aminek részeként több mint ötven hasonló légi elfogást hajtottak végre. 

A nap folyamán korábban Oroszország azt közölte, hogy stratégiai bombázó gépei rutinrepüléseket hajtottak végre nemzetközi vizek felett az Északi-sarkvidéken.

Borítókép: Eurofighter Typhoon típusú harci repülőgép (Forrás: Eurpress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.