Brutális felvételek a jégesőről és a viharról + videó

Orkánerejű szél és jégeső pusztított Szerbiában. Belgrád polgármestere arra szólított fel mindenkit, maradjanak otthonaikban.

Magyar Nemzet
2023. 08. 05. 16:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elérte az apokaliptikus időjárás Szerbiát is. A közösségi oldalakra feltöltött videók alapján látszik az ítéletidő pusztítása.

A beszámolók szerint az orkánerejű szél letépte egy épület tetejét Belgrádban, az özönvízszerű eső pedig elöntötte az utcákat több városban is. 

Az emberek az autók tetejére álltak. 

A Belgrádhoz közeli Zimonyban a szemeteskonténereket is elsodorta a szél. Rengeteg a letört faág és a kidőlt fa is. 

A heves vihar, a dörgés és a villámlás szombat délután kettő óra körül érte el Belgrádot. Rövid ideig jégeső is volt, egyes helyeken dió nagyságú jég esett.

A járművek tulajdonosai ettől megijedtek, s az aluljárókban állították le kocsijaikat, hogy megóvják azokat a károktól. 

A Magyar Nemzet információi szerint Bánátban és Vajdaság északi részén is jelentős lehűlés és komoly vihar volt szombat délután. Négy óra környékén a hirtelen megnövekedett felhőzet miatt, szinte úgy besötétedett az ég, mintha éjszaka lett volna.

 A Kurir szerb napilap közlése szerint hirtelen hőmérséklet-csökkenés is volt tapasztalható, a lezúduló nagy mennyiségű csapadék elöntötte a belgrádi városközpont utcáit. 

A B92 szerb hírportál pedig arról számolt be, hogy akkora a baj, hogy Alekszandar Sapics, Belgrád polgármestere arra kérte az embereket, hogy 

maradjanak otthonaikban, s ne menjenek sehova, amíg a vihar el nem vonul.

A szerb sajtó sérültekről egyelőre nem számolt be.

Borítókép: Viharfelhők, illusztráció (Fotó: Pixabay, Wikimedia Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.