Egyre több áldozatot követel a pusztító vihar + videó

A 12 millió lakosú Paotingben több mint hatszázezer embert kellett kimenekíteni otthonából, de a kínai fővárosban is óriási károk keletkeztek.

Magyar Nemzet
2023. 08. 09. 9:41
null
Peking, 2023. augusztus 3. Az áradások következtében leszakadt híd maradványa a pekingi Fengtaj körzetben 2023. augusztus 3-án. A pekingi meteorológiai hivatal közlése szerint Kína fõvárosában az elmúlt napokban az elmúlt 140 év leghevesebb esõzését regisztrálták. Öt nap alatt csaknem 75 centiméter esõ esett. MTI/EPA/Mark R. Cristino Fotó: Mark R. Cristino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közvetlenül a kínai fővárost sújtó vihar után tizenegy halottat jelentettek, szerdán további 22 áldozatról számoltak be, közülük legalább öten a mentési munkákban vettek részt, 18 embert még keresnek. Az ország északi részét továbbra is heves esők fenyegetik.

Pekingben 59 ezer ház omlott össze, több mint 15 ezer hektár termőföldet öntött el a víz a város önkormányzata szerint. Több út és több mint száz híd sérült meg – közölte Hszia Lin-mao, a város polgármester-helyettese.

 

A Doksuri trópusi vihar minden idők legsúlyosabb esőzését zúdította Pekingre a rendszeres mérések 140 évvel ezelőtti kezdete óta, a vihar a szomszédos Hopej tartományban is komoly károkat okozott, többtucatnyi halálos áldozatról számoltak be.

A 12 millió lakosú Paotingben több mint hatszázezer embert kellett kimenekíteni otthonából. Szecsuan tartomány egyik turistaközpontjában mintegy tucatnyi embert sodort el az árvíz a Hszinhua állami hírügynökség jelentése szerint.

Borítókép: Az áradások következtében leszakadt híd maradványa a pekingi Fengtaj körzetben 2023. augusztus 3-án. (Fotó: MTI/EPA/Mark R. Cristino)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.