Giorgia Meloni lesz a budapesti demográfiai csúcs egyik főelőadója

Ezt Novák Katalin köztársasági elnök jelentette be a közösségi oldalán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 29. 9:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök lesz a budapesti demográfiai csúcs egyik főelőadója – jelentette be a köztársasági elnök kedden a Facebook-oldalán. Novák Katalin bejegyzésben megköszönte Giorgia Meloninak, hogy elfogadta a meghívását, és felszólal a szeptember 14. és 16. között ötödik alkalommal megrendezett budapesti demográfiai csúcson, Magyarország egyik legnagyobb nemzetközi konferenciáján.

Ahogy arról lapunk is beszámolt a napokban, Novák Katalin az ukrajnai látogatását követően azonnal Olaszországba utazott. Először a Vatikánban egyeztetett Ferenc pápával. A katolikus egyházfő és a magyar államfő négyszemközt, spanyol nyelven negyvenöt percig beszélt egymással. A pápa könyvtárszobájában tartott találkozó a negyedik volt Ferenc pápa és Novák Katalin között év eleje óta.

Az államfő ezután Rómában találkozott Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel. „Örök város, örök szövetség. Rómában Giorgia Meloni miniszterelnökkel is találkoztam egy baráti beszélgetésre” – adta hírül közösségimédia-oldalán Novák Katalin. A köztársasági elnök – mint egy másik bejegyzésben írta – egy „római ebédet” töltött el együtt az olasz kormányfővel.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök Rómában (Fotó: Facebook/Novák Katalin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.