Itt a nyugati szólásszabadság: letiltották a kritikus amerikai exhírszerző csatornáját

Scott Ritter egykori amerikai hírszerző olyan tartalmakat és véleményeket osztott meg, amelyeket a nyugati világ vezetői nem szívesen hallanak meg.

2023. 08. 13. 17:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha esik az eső, akkor ömlik. Ugyanazon a napon, amikor a YouTube leállította a The Scott Ritter Show-t, leállították a Kérdezd a felügyelőt is. Ez a YouTube célzott erőfeszítése arra, hogy eltávolítsa, lehalkítsa a hangomat, a vendégeimét és azokét, akik időt szántak arra, hogy feltegyék kérdéseiket a nap égető problémáiról – kezdte a bejegyzését Scott Ritter egykori amerikai hírszerző az X névre átkeresztelt közösségi felületén, amelyet korábban Twitternek hívtak. Scott Ritter a műsoraiban, a jegyzeteiben és a kommentárjaiban többnyire olyan kérdéseket igyekezett feszegetni, amelyek rávilágítanak arra, hogy talán nem minden úgy van, ahogy azt a nyugati hatalmak igyekeznek beállítani a világpolitika és az ukrajnai háború kapcsán.

Úgy véli, éppen azért akarják elhallgattatni, mert olyan égető, mindennapi kérdésekre keresik a választ vendégeivel, amelyeket nem szívesen szeretnének meghallani egyes vezető tisztségviselők, vagy egyes államok vezetői.

Ritter a bejegyzésében leszögezte, hogy nem fog sikerrel járni a nyugati liberális fősodor akciója.

A YouTube-on túl is létezik egy hatalmas közösségimédia-világ. És azoknak a hangoknak, akik még mindig a YouTube-ot használják elsődleges vektorként a közönségükhöz, értsék meg ezt: alkalmazkodjatok vagy elpusztultok. Ha geopolitikai műsort készítesz, és még mindig a YouTube platformján vagy, kérdezd meg magadtól, hogy miért

– tanácsolta társainak az egykori amerikai hírszerző.

Scott Ritter legutóbb azt fejtegette, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök talán brit titkosügynök lehet, és közvetlenül az MI6 vezetője, Richard Moore irányítása alatt áll. A több mint félórás felvétel elején Ritter azt állítja, hogy Volodimir Zelenszkij televíziós sorozata, a 2015 és 2019 között vetített A nép szolgája című műsor sokat segített az ukrán elnök politikai karrierjén. A megszólaltatott szakértők kifejtették, hogy a sorozattal remekül szemléltették, miként lehet manipulálni az ukrán népet, valamint arra is rávilágítottak, hogy hogyan válhat egy színész egy ország elnökévé. Éric Denese egykori magas rangú francia hírszerző tiszt véleménye szerint a filmszerep tulajdonképpen felkészítette Zelenszkijt arra, hogy valóban Ukrajna vezetőjévé váljon. Kiemelte azt is, hogy a sorozatot követően indult Zelenszkij az elnökválasztáson 2019-ben, ami rendkívül ügyes manipulációnak bizonyult.

Scott Ritter szintén felhívja rá a figyelmet, hogy az emberiség valaha volt legjobb előválasztási kampányának bizonyult az, hogy a sorozat harmadik évada mindössze négy nappal a 2019-es elnökválasztási kampány előtt jelent meg. Az eredmények is azt támasztják alá, hogy a valóságban remekül működött ez a módszer, Zelenszkij ugyanis elsöprő fölénnyel, 73,23 százalékkal nyerte az első fordulót. 

Ritter videójának második része éppen most látott napvilágot. A beszélgetés 45 percben foglalja össze azt a tíz fontos feladatot, amit Zelenszkijnek mint ügynöknek meg kellett tennie megválasztása óta. Fontos leszögezni, hogy Ritter és a videóiban megszólaló szakértő egészen eddig semmiféle konkrét bizonyítékkal nem szolgáltak állításuk alátámasztására.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.