Kitiltanák a Trabantokat a belvárosokból, a Trabant Klub demonstrációt tervez

A Trabantok környezetszennyezése aggasztja a Deutsche Umwelthilf szervezetet.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 08. 29. 15:27
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Deutsche Umwelthilfe (DUH) szerint aggasztó trend, hogy Németországban negyvenezer kétütemű autónak van forgalmi engedélye, hétezerrel többnek, mint tíz éve – írja az Origo.

A német belvárosokba jelenleg is csak a veterán kategóriás Trabantok hajthatnak be, de a DUH szerint ideje az összeset kitiltani ezekből a kerületekből.

A szervezet szerint az ilyen kétütemű autók károsanyag-kibocsátását már a szagukról azonnal érezni, ez pedig veszélyezteti az emberek egészségét.

A DUH így lényegében a veterán autókra vonatkozó szabályok megváltoztatását szeretné elérni, de az illetékesek is tisztában vannak azzal, hogy ezt korántsem lesz egyszerű véghezvinni. A szervezet azt is javasolja, hogy jelentősen emeljék az olyan járművek adóját, amelyek kipufogógáza semmilyen utókezelésben nem részesül.

A zwickaui Trabant Klub már jelezte, hogy demonstrációt tervez a javaslat ellen.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.