Legalább 88-an haltak meg miatta, de sokkal több rémség fűződik Kenneth Law nevéhez

Mérget árult az interneten és öngyilkossági tippeket is adott, öt ország hatóságai nyomoznak utána.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 30. 13:16
Suicide,Prevention,Concept,,Close,Up,Hand,Of,Young,Asian,Woman
nyugtató
1159736065 Fotó: shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

További halálesetek kapcsán 12 újabb vádpontot sorakoztatott fel a kanadai ügyészség egy több országban is bűnügyi eljárás alá vont kanadai férfi ellen, akit öngyilkosságban való közreműködés – tanácsadás és segítségnyújtás –, valamint halált okozó anyagok internetes árusításának bűntette miatt vettek őrizetbe hazájában.

Az 57 éves Kenneth Law a gyanú szerint nátrium-nitritet, egy húsfélék tartósítására használt, önmagában fogyasztva halált okozó vegyületet kínált eladásra weboldalakon 2020 végétől, a halálos anyagból pedig legalább 1200 csomagot postázott több mint 40 országba – közölte a kanadai rendőrség.

Kenneth Law ellen az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Olaszország, Ausztrália és Új-Zéland hatóságai is vizsgálatot indítottak.

 A brit Országos Bűnüldözési Ügynökség (National Crime Agency, NCA) összesen 272 olyan személyt azonosított az Egyesült Királyságban, akik idén áprilisig az elmúlt két évben vásároltak a weboldalakon kínált anyagból. 

Közülük 88-an meghaltak.

A Law ellen felhozott 12 új vádpont mindegyike egy-egy elhunyt személyhez, illetve csak a kanadai Ontario tartományban elkövetett öngyilkossági esetekhez kapcsolódik, és 11 körzet rendőri szervének közös nyomozati adataira épül – közölte kedden Simon James, a kanadai York rendőrségének nyomozója.

Law pénteken egy rövid óvadéki tárgyaláson jelent meg az ontariói Brampton bíróságán. Büntetőpere ugyanitt kezdődik szeptember 8-án.

Kanadában törvénybe ütközik, ha valaki öngyilkosság elkövetésére buzdít, az asszisztált öngyilkosság azonban 2016 óta legális a legalább 18 életévüket betöltöttek esetében. Ehhez bármely súlyos betegségben vagy fogyatékosságban szenvedő felnőtt kérhet – de csakis orvosi – segítséget.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.