Letartóztattak egy Prigozsin-emlékművet megrongáló fiatalt + videó

Sajtóinformációk szerint a fiatalok egy spontán felállított emlékpontot kezdtek meggyalázni, amikor a hatóságok közbeléptek.

Gábor Márton
2023. 08. 27. 21:11
PRIGOZSIN, Jevgenyij
Szentpétervár, 2023. augusztus 24. Virágokat helyeznek el gyászolók Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember, a Wagner katonai magánvállalat alapítójának emlékére a szentpétervári Wagner-székház elõtt 2023. augusztus 24-én. Elõzõ nap az oroszországi Tver megyében lévõ Kuzsenkino község közelében lezuhant a Prigozsint és Dmitrij "Wagner" Utkint, a csoport parancsnokát szállító magánrepülõgép útban Moszkvából Szentpétervárra. A gépen háromfõs személyzet és hét utas tartózkodott, a balesetet senki sem élte túl. MTI/EPA/Anton Matrosov Fotó: Anton Matrosov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Krasznojarszk városában a Vörös téren őrizetbe vettek egy tinédzsert, mert felborította Jevgenyij Prigozsin és Dmitrij Utkin portréit egy spontán emlékművön.

Sajtóinformációk szerint a tinédzser egy barátjával együtt fordította meg a portrékat arccal lefelé. Az iskolás fiúk megpróbáltak elmenekülni, egyiküket azonban elfogták a rendőrök. A rendőrség később arról tájékoztatott, hogy a tinédzsereket nem bírságolták meg, csupán alapos fejmosást kaptak.

Borítókép: Virágokat helyeznek el gyászolók Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember, a Wagner katonai magánvállalat alapítójának emlékére a szentpétervári Wagner-székház előtt 2023. augusztus 24-én. (Fotó: MTI/EPA/Anton Matrosov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.