Magyarellenes gyűlölködés egy álhír miatt

Elképesztő indulatokat váltott ki egy álhír az ukrán kommentelőkből.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 08. 07. 16:06
Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandiner arról ír, hogy az ukrán sajtóban szárnyra kelt egy álhír, miszerint magyar rendőrök durván bántak egy gyerekekből álló néptáncegyüttessel, sőt még a magyar határőrök fegyvert is fogtak a táncosokra. Természetesen, hamar kiderült, hogy ezekből semmi nem igaz. 

A rendőri tájékoztatás alapján minden ellenőrzés szabályosan történt, és bár egy adott ponton az utasok énekelni kezdtek, azt hatósági felszólításra abbahagyták. Miután mindent teljesen rendben találtak, semmi akadálya nem volt a néptáncosok beléptetésének, így tovább is engedték őket, és az álhírben emlegetett lőfegyver sem került elő. Ha a rendőrségi jelentés nem lenne elég, a rendőrség kiemelte, hogy biztonsági kamera felvételt készített az egész beléptetésről, amit bármikor vissza lehet nézni.

Hiába a magyar hatóság magyarázata, a hoax elterjedt és Oleh Melynik, az együttes vezetőjének posztja alatt pedig megjelentek a kommentelők. Igazi lincshangulat alakult ki, hiába nyújt segítséget Magyarország Ukrajnának és Kárpátaljának.

 A háború kirobbanása óta rengeteget segített Magyarország az ukránoknak, megnyitotta határait a menekültek előtt, és több mint 40 milliárd forintnyi segítséget és 117 ezer tonna üzemanyagot is küldött az országnak. Ehhez képest a poszt alatti kommentek több mint arcpirítóak.

Több kommentelő oroszpártisággal vádolja a magyarokat és rasszista kijelentéseket ír. 

Van, aki szerint magyarok 

Transz-uráliai f...szszopók, Putyin f...szszopói.

 Többen Ukrajna területi egységét bizonygatták, többek között azt írták, hogy „Kárpátalja Ukrajna, Beregszász Ukrajna. Mindez a mi földünk, ukrán föld.”

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.