Nem akartak fizetni a tinédzserek, ezért elgázolták az étterem tulajdonosát

Az ausztriai Linzben történt eset után Európa-szerte körözési listára tették a 16 és a 17 éves fiatalokat.

Magyar Nemzet
2023. 08. 12. 12:38
Tyler Rake - Extraction - on the set in Vienna
Bécsújhely
A police squad was shot at as action scene during filming of the Netflix blockbuster sequel Tyler Rake ¿ Extraction in Vienna, Austria, on February 5, 2022. - 20220205_PD24139 (Photo by Starpix / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP) Fotó: APA-PictureDesk via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák rendőrség elfogott egy 16 éves sofőrnőt és 17 éves utasát, akik szerdán fizetés nélkül akartak távozni egy étteremből Linz városában, majd miután a vendéglő tulajdonosa a terepjárójuk elé állt, áthajtottak a 41 éves nőn, aki súlyosan megsérült – közölték a hatóságok.

A két tinédzsert Európa-szerte körözési listára tették – számolt be pénteken a grazi ügyészség. A beszámolók szerint egy horvátországi benzinkúton fogták el a bűncselekmény elkövetőit.

A nyomozók az autó rendszáma alapján megállapították, hogy a sofőr édesanyja a déli Graz városából származik. Ausztriában a fiatalok legkorábban 17 éves korukban szerezhetnek jogosítványt – foglalta össze az MTI.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: APA-PictureDesk via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.