Ön ismeri Medvegyev legújabb viccét a NATO-csatlakozásról?

„Putyin héjája”, a volt orosz elnök és miniszterelnök egy viccet osztott meg Telegram-csatornáján, mellyel odaszúrt a finneknek.

Magyar Nemzet
2023. 08. 14. 11:25
MEDVEGYEV, Dmitrij
Volgográd, 2023. június 1. Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetõje látogatást tesz a Volgográdi régióban fekvõ Prudboj katonai gyakorlótéren 2023. június elsején. MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Jekatyerina Stukina Fotó: Jekatyerina Stukina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettesét, Dmitrij Medvegyevet gyakran nevezik „Putyin héjájának”, amiért a közösségi oldalain, nyilatkozataiban általában nyersen, gyakran nyomdafestéket nem tűrő módon fogalmaz. Éppen ezért a média kifejezetten „kedveli” Medvegyevet, talán az egyik legtöbbet idézett orosz politikus az elnök után.

Most egy viccet osztott meg Telegram-csatornáján, amellyel a NATO-tagállamoknak és a védelmi szövetséghez csatlakozni vágyó országoknak szúrt oda.

– Pekka, miért akar az országunk a NATO-hoz csatlakozni? – kezdte a politikus. – Mert orosz fenyegetésnek vagyunk kitéve – érkezik a válasz. – De miért fenyegetnek minket? – folytatódik a vicc. 

Azért, Matti, mert csatlakozni akarunk a NATO-hoz

− szól a vicc csattanója.

A rövid párbeszédben szereplő keresztnevek arra engednek következtetni, hogy Medvegyev ez esetben nem feltétlenül Ukrajnára, inkább északnyugati szomszédjára, Finnországra utalhatott. A finnek Svédországgal együtt nyújtották be csatlakozási kérelmüket a NATO-ba még tavaly júniusban, Stockholmmal ellentétben Helsinki ugyanakkor már teljes jogú tagja a szövetségnek.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője látogatást tesz a Volgográdi régióban fekvő Prudboj katonai gyakorlótéren 2023. június elsején (Fotó: MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Jekatyerina Stukina)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.