idezojelek

Putyin elmenekült

Sokat kellett várni erre, de ez is bekövetkezett, az orosz elnök elhagyta még a bolygót is.

Cikk kép: undefined

Nem, most már nem elégedett meg, hogy Szentpétervárig meneküljön, hanem egy űrhajón elhagyta a bolygót is. Csak eddig titokban tartották az oroszok, de a brit tudósok hülyeségével fej fej mellett befutó brit titkosszolgálatok csak most jöttek rá erre a megdöbbentő tényre. Putyint lőtték ki a világűrbe. 

Hogyan tudták ezt eddig titokban tartani? Egyszerű, előre felvett üzeneteket, tanácskozásokat sugároztak, illetve Putyin helyett a hologramja volt jelen egyes eseményeken. Miért hagyta el a bolygót? Mert az oroszok már annyira éheznek, hogy ezt már nem tudják tovább titkolni, a boltok polcai üresek. És ha ez nem lett volna elég, amióta nincsen McDonald’s Oroszországban, minden gyermek éhen hal, krónikus műanyag burger hiányban.


Miért várt ilyen sokáig Putyin ezzel az űrrepüléssel?

Tudják milyen nehéz mosógépchipekből űrhajót építeni? Először is ott van a gravitáció, ami lassan elfogy, meg a centrifugális erők… Na ebben, mármint a centrifugában, a mosógépchipek erősek egyébként. Ezért is alkalmas az űrhajózásra is. 

De volt még egy probléma, amivel nem tudtak mit kezdeni az orosz tudósok, ugyanis nem volt rádió az űrhajóban. Na már most ugye azt mindenki, még a vidéki városi polgármesterek is tudják, hogy egy valamirevaló űrhajóban lennie kell rádiónak, hogy meghallgassa az elnök a híreket, illetve az amerikai zenekultúrával mindig tisztában legyen.  
De amikor megoldották a chipek és a rádió problémáját, akkor jött csak a feladat legnehezebb része, ugyanis Putyin tavaly legalább hétszer halt meg, és az ilyen legyengült szervezet rosszul viseli az űrutazást.

Tehát előbb fel kellett támasztani (megjegyzem: Putyin előtt ez csak pár embernek sikerült), majd miután ez megvolt, rá kellett edzenie erre az utazásra. Jaj, mit beszélek, utazás, dehogy is, ez menekülés volt, mert megijedt a kicsit suta, csetlik-botlik, de aranyosnak sem mondható gonosz bácsitól.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De kár is ezzel a sok múltbéli problémával foglalkozni, mert hál istennek Putyin elrepült egy mosógépchipekkel hajtott – mit hajtott, működtetett! –űrhajó fedélzetén. 

 

A pletykák szerint egyébként az űrhajó egyik, ha nem a legfontosabb elemét egy Rakéta porszívóból kiszerelt alkatrész biztosítja. Ezt eddig még a brit titkosszolgálatok nem erősítették meg, így nem tudjuk melyik alkatrészről van szó. De azért nem lehet véletlen a névazonosság sem, hogy a porszívót Rakétának nevezték el. 

 

Most az uniós vezetők azt fontolgatják, hogy utána mennek és elfogják, csak hát a kassza üres. Az űrrepülésre meg csak néhány ország képes, például Oroszország és Kína. És mivel ezek fejletlen országok, ezért most gondban lesznek Brüsszelben, hogy kihez is forduljanak. Hajtóanyagban Ukrajna nagyhatalom, mert ott lassan több a rakéta, mint a mosógép. Kérjék vissza Zelenszkijtől, amit eddig még nem adott el a feketepiacon, és ezzel már meg is tudják hajtani az első brüsszeli űrhajót. Ha ez is megvan, már csak egy sárga-kék vagy kék-sárga egyenruha kell, és McLane parancsnok indulhat is.

Akik pedig nem emlékeznek arra, ki is az McLane, azoknak itt ez a videó, ami visszarepít a jövőbe:

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök, Szergej Sojgu védelmi miniszter és Nyikolaj Jevmenov tengernagy az orosz haditengerészet napján megtartott szokásos éves parádén Szentpéterváron (Fotó: Kreml/Telegram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.