„Ezért harcoltok, rohadt idióták!” – keményen beolvasott az ukrán katona a sérült orosznak + videó

– Semmit nem érsz nekik, a szemükben a porral vagy egyenlő – vetette szemére a sebesült orosz katonának a rátaláló ukrán. A videó tanulsága szerint az orosz egész éjszaka arra várt, hogy társai kimenekítsék, azonban senki nem sietett a segítségére. Egy másik orosz hadifogoly arról beszélt, hogyan verték át – elmondása szerint – a sorozáskor.

Magyar Nemzet
2023. 08. 13. 20:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egész éjjel itt feküdtél, ennyit értek az országotoknak. Ezért harcoltok, rohadt idióták! – vetette oda egy sérült orosz katonának a rátaláló ukrán harcos. Az X-en (Twitteren) terjedő videófelvételen állítólag egy sérült oroszt láthatunk, aki az őt megtaláló ukránnal folytatott párbeszéd tanulsága szerint az egész éjszakát a szabad ég alatt töltötte, miközben arra várt, hogy társai a segítségére siessenek. 

Idejöttetek, hogy felépítsétek a ti világotokat. A mi sebesültjeinket 15 perc alatt elszállítjuk

− mondta megvetéssel az ukrán katona. – Semmit nem érsz nekik, a szemükben a porral vagy egyenlő – folytatta.

A beszélgetésből az is kiderül, hogy a sebesült orosz ötvenéves, két gyermeke – egy tizenhárom és egy huszonkilenc éves – is van, és családjával Moszkva környékén élt, mielőtt besorozták pár hónappal ezelőtt. 

Apa egy hős, ugye? Elment a háborúba

− fogalmazott cinikusan az ukrán harcos.

A videó további részében egy másik orosz hadifogoly beszél arról, hogy – elmondása szerint – csellel sorozták be a hadseregbe. Mint állítja, sofőrként szeretett volna munkát vállalni, azonban azt mondták neki, hogy ehhez kellenek különböző katonai dokumentumok. Amikor elment a helyi sorozási irodába, egyből elkapták és Rosztovba szállították, ahol a tervek szerint három hónapos kiképzést kapott volna – ez azonban csak öt napig tartott.  

Csak vaktöltényekkel, illetve néhány tár igazi lőszerrel lőhettünk, ennyi volt

− mesélte az orosz katona.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.