Összecsapások törtek ki Szíria keleti részén

Legalább 22-en meghaltak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 30. 9:04
null
Szaida al-Golan, 2018. július 25. Légicsapás füstje száll fel a délnyugat-szíriai el-Kuneitra tartománybeli Szaida al-Golan településnél, az Izrael által az 1967-es háborúban megszállt, szomszédos Golán-fennsíkról fényképezve 2018. július 24-én. Izrael lelõtt egy szíriai vadászgépet a Golán-fennsík felett, miután az két kilométer mélyen berepült Izrael területére. Az izraeli légierõ két Patriot gyártmányú amerikai rakétával lõtte le a Szuhoj gyártmányú vadászrepülõgépet, amely Szíria területén, a Jarmuk folyó völgyében zuhant le. Az egyik pilóta életét vesztette, társának hollétérõl nem tudnak. Izraeli rakéták legutóbb 2014-ben lõttek ki szíriai katonai gépet, egy izraeli légtérbe behatoló Szuhoj 24-est. (MTI/EPA/Atef Szafadi) Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összecsapások törtek ki Szíria keleti részén a kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők (SDF) tagjai és egy helyi arab milícia harcosai között, legalább 22-en meghaltak − jelentette a Szíriai Emberi Jogok Megfigyelőközpontja (OSDH) helyi idő szerint kedden.

A nagy-britanniai székhelyű civil szervezet szerint a napok óta tartó, a tartomány több térségére átterjedő összecsapásokban két gyerek is életét vesztette.

Az Egyesült Államok által támogatott SDF − amely 16 fegyverest veszített − a Deir-ez-zóri Katonai Tanács nevű helyi milíciával csapott össze. A milícia korábban az SDF szövetségesének számított, a kurd erők azonban nemrég csempésztevékenység gyanúja miatt letartóztatták a milícia vezetőjét, Ahmed Abu Haulát.

 

Borítókép: légicsapás füstje száll fel a délnyugat-szíriai el-Kuneitra tartománybeli Szaida al-Golan településnél, az Izrael által az 1967-es háborúban megszállt, szomszédos Golán-fennsíkról fényképezve 2018. július 24-én (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.