Szívszorító következményei lesznek a brit döntésnek

Egy nyilvánosságra került belső dokumentum súlyos következményekre figyelmeztet Nagy-Britannia külföldi segélyeinek tervezett visszavágása kapcsán. A briteknek azért kell a segélyeken spórolniuk, mert az érkező migránsok elhelyezésének költségei az egekbe szöktek.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC, The Telegraph2023. 08. 02. 7:01
Lampedusa,Italy,March,27,,2011,Clandestine,Migrant,Boat,Landing,At
635814893 Fotó: photofilippo66 Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dokumentum szerint több ezer afrikai nő fog meghalni terhességi és szülési szövődmények miatt és közel kétszázezerrel több nő kényszerülhet nem biztonságos abortuszra a kontinensen – írja a BBC.

Az Afganisztánnak nyújtott segélyek 76 százalékos csökkentése a világ amúgy is legkiszolgáltatottabb nőit hozza még nehezebb helyzetbe, Jemenben pedig félmillió nő és gyermek egészségügyi ellátása szűnik meg az elvonás miatt.

A brit kormány idén több mint kilencszázmillió fonttal csökkenti a segélyezésre fordított összeget, miután a pénzügyminisztérium engedélyezte a belügyminisztériumnak, hogy a rendelkezésre álló keret negyedét az országba érkező migránsok elhelyezésére fordítsa az ezzel kapcsolatos költségek drasztikus emelkedése miatt.

A The Telegraph által idézett belügyminisztériumi adatok szerint június közepéig több mint tízezer migráns kelt át a La Manche-csatornán a szigetországba. A brit belügyminisztérium és a francia kormány összefogott, hogy 24 órás légi megfigyeléssel segítsék az embercsempészek lefülelését.

Bár a költségvetés alacsony jövedelmű országoknak juttatott részét rövid távon csökkenteni kellett a megtakarítási célunk elérése érdekében, a következő évben ezeknek az országoknak szánt összeg majdnem megduplázódik, többek között Afrikában, ahol a segély 646 millió fontról 1,364 milliárd fontra nő

− kommentálta a segélyek csökkentésével kapcsolatos aggályokat a külügyminisztérium szóvivője.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.