Utolérte a woke a Queen együttest: az egyik leghíresebb slágerük esett áldozatul

A brit zeneipar megrökönyödve fogadta a fejleményeket a legendás dal körül.

2023. 08. 22. 12:01
null
A file picture taken on September 18, 1984 showing Rock star Freddie Mercury, lead singer of the rock group "Queen", during a concert at the Palais Omnisports de Paris Bercy (POPB). (Photo by JEAN-CLAUDE COUTAUSSE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Törölték a legendás Queen-együttes legnagyobb slágerei közül a Fat Bottomed Girls (Nagyfenekű lányok) című dalt, miután a woke-mozgalom élharcosai kikezdték a művet.

Az 1978-as dal, amelyet Brian May, a brit rockegyüttes gitárosa írt, és a néhai Freddie Mercury énekelt, arról szól, hogyan rajong egy fiatal férfi a teltebb alkatú hölgyekért.

A Fat Bottomed Girls akkora sikert aratott, hogy a zenekar eredeti, 1981-es legnagyobb slágereit tartalmazó albumán a negyedik helyen szerepelt a Bohemian Rhapsody, a Don”t Stop Me Now és a We Will Rock You mellett. 

A woke-ideológia követői azonban úgy gondolták, a híres slágert jobb egyszerűen eltörölni annak vitatott dalszövege miatt.

A zeneipar megrökönyödve fogadta a fejleményeket.

Senki sem érti, hogy egy ilyen jó hangulatú, vidám dalt miért nem tud elfogadni a ma társadalma. A woke-mozgalom teljesen megőrült

 – mondta el a Mail on Sunday brit hetilapnak a brit popkultúra egyik bennfentese.

– Miért nem fogadjuk el, hogy az emberek a legkülönbözőbb méretekben léteznek, ahelyett, hogy letagadjuk a létezésüket? Ez felháborító – hívta fel a figyelmet a férfi arra, hogy a dal megsemmisítésével a woke-mozgalom éppen ellentétes hatást válthat ki, mivel csak ront azon a helyzeten, hogy az emberek elfogadják a társadalmi különbségeket.

A szám egyébként azután tűnt el a Queen albumáról, hogy az Universal Records lemezkiadó egy új slágergyűjteménnyel rukkolt elő. 

https://youtu.be/VMnjF1O4eH0

Borítókép: Freddie Mercury, a Queen együttes egykori énekese 1984. szeptember 18-án (Fotó: Jean-Claude Coutausse/AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.