Bidennél beakadt a lemez, egymás után kétszer is elmesélte ugyanazt

Ahogy közeledik Biden elnök 81. születésnapja, egyre többször csinál bohócot magából. Szerdán ismét sikerült megörvendeztetnie az internet népét, kérdés azonban, hogy a világ legnagyobb hatalmú államfőjétől mulatságosak vagy inkább aggasztóak-e az egyre szaporodó szerencsétlenkedések.

2023. 09. 22. 12:30
BIDEN, Joe
Washington, 2023. augusztus 7. Joe Biden amerikai elnök az elnöki helikopter elõtt, amint a Delaware állambeli Wilmingtonban lévõ birtokán töltött hétvége után visszatér a washingtoni Fehér Házba 2023. augusztus 7-én. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal egy adománygyűjtő rendezvényen döbbentette meg hallgatóságát, amikor megosztotta velük, miért döntött úgy, hogy indul az elnökségért – néhány perc leforgása alatt kétszer is, nehogy véletlenül valaki lemaradjon.

Miután röviden ismertette gazdasági teljesítményét, az elnök visszaemlékezett a döntésére, hogy indul az elnökségért. Néhány perccel később újra elmondta a történetet, szinte szóról szóra

– számolt be a kínos közjátékról a Politico munkatársa, Jonathan Lemire, akit a Fox News amerikai televíziós csatorna idézett.

A közösségi média tanúsága szerint az amerikaiak egyre inkább szánakozással vegyes felháborodással figyelik elnökük ténykedését.

De nekünk nem kellene törődnünk a korával és a mentális állapotával

− kommentálta ironikusan a történteket az egyik felhasználó.

Más szarkasztikusan csak ennyit írt:

Ez teljesen rendben van.

Idősek bántalmazása lenne, ha újra elindulna. Nem éri meg a 86-ot

− summázta egy további kommentelő.

Az elmúlt hetek, hónapok szerencsétlenkedései után nem csoda, hogy az amerikaiak nagy többsége, a demokratákat is beleértve, már komoly problémának tartja az elnök korát, míg a Fehér Ház és a vezető demokrata politikusok igyekeznek ennek jelentőségét elbagatellizálni. A napokban azonban egy jóval kevésbé mulatságos szituáció is megesett az amerikai államfővel: ahelyett, hogy kezet fogott volna Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnökkel, zavartan lesétált a színpadról, ami sem a szó diplomáciai, sem köznapi értelmében nem számít udvarias viselkedésnek.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.