Elmaradt kézfogás, botladozás: ismét magát égette Joe Biden

Ezúttal a brazil államfővel tartott sajtótájékoztatóján került kellemetlen szituációkba az amerikai elnök.

2023. 09. 21. 13:01
BIDEN, Joe
Vilnius, 2023. július 12. Joe Biden amerikai elnök a Vilniusi Egyetemen összegyûltek elõtt beszél a NATO vilniusi csúcstalálkozója után, 2023. július 12-én. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök szerdán találkozott szocialista kollégájával, Luiz Inácio Lula da Silva brazil államfővel, hogy bejelentse a munkavállalók jogairól szóló közös kezdeményezésüket, amelynek célja, hogy elősegítsék gazdaságaik szerkezetátalakítását az állítólagos éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében, írja az Origó. 

A találkozót követő sajtótájékoztatón, amely a második volt az idén, több kínos pillanat is lezajlott a két vezető között, többek között egy olyan eset, amikor Lula mintha kézfogást várt volna Bidentől, aki azonban hátat fordított és lesétált a színpadról (Biden korábban a sajtótájékoztató során kezet rázott Lulával).

A sajtótájékoztató elején volt egy olyan pillanat is, amikor Biden Lula nélkül sétált ki, és belebotlott egy brazil zászlóba.

Nem ez az első alkalom, hogy az amerikai elnök ilyen kellemetlen szituációba kerül. Korábban például a légierő akadémiájának diplomaosztó ünnepségén esett el. Az esetről természetesen videó is készült, ezen az látszik, hogy az amerikai elnök összecsuklik, de gyorsan felsegítik és saját lábán folytatja útját.

Előfordult az is, hogy a biciklijéről borult le, máskor pedig az elnöki repülőgép lépcsőjén esett el, utóbbi ráadásul többször is előfordult vele. A Fox News év elején összeszámolta, hogy Joe Biden minden második munkanapjára jut valamilyen hasonló baki

Sőt, az amerikai elnökkel az is megesett már, hogy a levegővel próbált kezet fogni, amikor egy egyetemen tartott egy negyvenperces beszédet. Előadása végén oldalra fordult, és kezét nyújtotta valakinek, csakhogy rajta kívül senki nem állt a pódiumon. 

 

Boríkép: Joe Biden amerikai elnök a Vilniusi Egyetemen összegyűltek előtt beszél a NATO vilniusi csúcstalálkozója után, 2023. július 12-én (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.