Eltévedt a színpadon a zavarodott Joe Biden + videó

Az amerikai elnök újabb szerencsétlenkedését láthatta a világ egy hajógyárban mondott beszéde után.

Gábor Márton
2023. 07. 21. 11:07
Joe Biden amerikai elnök a vilniusi NATO-csúcs záró napján beszél, 2023.07.12-én. (Fotó: The Messenger / Twiter)
Joe Biden amerikai elnök a vilniusi NATO-csúcs záró napján beszél, 2023.07.12-én. (Fotó: The Messenger / Twiter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök nemrég beszédet mondott a pennsylvaniai Philadelphiában, egy hajógyárban. A színpadon és a háttérben Bidenomics feliratú táblák sorakoztak. Az elnök így hívja közgazdasági filozófiáját, amelyben egyébként nagyon kevés amerikai hisz a közvélemény-kutatások szerint.

A Philadelphiában tartott beszéde során Biden ismét hamisan állította, hogy 1,7 milliárd dollárral csökkentette az Egyesült Államok államháztartási hiányát. Ez a csökkenés ugyanis az elemzők szerint a koronavírus miatt hozott intézkedések kivezetésének következményei voltak, és nem a Biden-adminisztráció intézkedéseinek köszönhető.

Azonban nem a félrebeszélés volt a leginkább kellemetlen epizód Joe Biden szereplése során, ugyanis a beszéde végeztével 

a sokak szerint mentális egészségügyi problémákkal küzdő elnök rendkívül zavartan balra fordult, megállt és úgy viselkedett, mintha nem lenne tisztában azzal, hogy hol van. A titkosszolgálat ezután a földről a jobb oldali színpadi kijárathoz vezette Bident, aki engedve az egyértelmű utasításoknak engedelmesen lecammogott a színpadról. 

Az újabb szerencsétlenkedés persze futótűzként terjed az interneten. 

Nem ez volt az első olyan eset, amikor Joe Biden okot adott arra, hogy a választók megkérdőjelezzék a mentális egészségét. Az amerikai elnök szavai helyett tetteire figyelt a világsajtó egy része akkor is, amikor a politikus Jichák Hercog izraeli elnököt fogadta kedden.

A New York Post amerikai napilap azzal támadta a politikust, hogy az izraeli kollégájához intézett, mintegy egyperces nyilvános szavait leginkább az ölében heverő kártyákból olvasta fel, és nem a partnerére tekintett eközben. 

Biden korábban több fontos esemény alatt is elszundikált, például 2021-ben az ENSZ 26. klímaváltozási konferenciáján.

Korábban, amikor részt vett az Öböl-menti Együttműködési Tanács csúcstalálkozóján, a jelek szerint kimerítő témákról kellett egyeztetnie a többi ország vezetőivel, ugyanis egy pillanatra behunyta a szemét, majd el is aludt a tanácskozás kellős közepén. Az internetre felkerült videók tanúsága szerint még akkor is majdnem elaludt, amikor ő maga beszélt.

Máskor pedig zavarodottságában kisétált egy televíziós interjúról.

Olyan is akadt, amikor  a súgógépről a neki szóló instrukciókat is felolvasta.

Egy másik alkalommal pedig a levegővel fogott kezet. 

A bukdácsolás sem áll messze az Egyesült Államok történetének legidősebb elnökétől, és szinte hetente mutatja a demencia jeleit. Volt olyan, amikor elesett a kerékpárjával.

Valószínűleg az elnök sorozatos szerencsétlenkedésének is köszönhető, hogy már a saját pártjának legnagyobb támogatói sem támogatnák az újraválasztását. Joe Biden mentális egészségét már nem csak a republikánusok kérdőjelezik meg, hanem a demokrata szavazók, egyes pártbéli politikusok, de újabban a párt legnagyobb adományozói is. Nem csoda, hiszen a héten a vilniusi NATO-csúcson is néhány érdekes jelenettel szórakoztatta a világot. Volt, hogy összekeverte Vlagyimir Putyin orosz elnököt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfőt, miközben utóbbi ott állt mellette a pulpituson.

A NATO-csúcsot követően Helsinkiben tárgyalt, majd a sajtóeseményen egyszerűen a füle is felmondta a szolgálatot, ugyanis többszöri próbálkozásra sem hallotta az újságírót. Majd amikor indulni készült Helsinkiből, a repülőgépe lépcsőjén még szokásához híven bukdácsolt egyet, amit zavarodott integetés követett.

Ahogyan lapunk is megírta, Joe Biden állítólag már alacsonyabb lépcsőket is használ az Air Force One elnöki repülőgépre való felszálláskor, hogy elkerülje a botlásával járó kellemetlen incidenseket. Emellett az elnök újabban kényelmes tornacipőt húz az elegáns lábbeli helyett, mielőtt útra kell, ezzel is megakadályozva, hogy meggyűljön a baja a lépcsőkkel.

 

 Borítókép: Joe Biden amerikai elnök a vilniusi NATO-csúcs záró napján mondott beszédekor (Fotó: Twitter/The Messenger)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.