Éhezik a gyermeke? Egyen a McDonald’sban! – tanácsolja az osztrák kancellár

Botrányos kijelentést tett Karl Nehammer, amellyel megsértette az alacsony jövedelmű osztrák szülőket.

2023. 09. 28. 19:50
Karl Nehammer osztrák kancellár sajtótájékoztatót tart. (Forrás: pampam / Twitter)
Karl Nehammer osztrák kancellár sajtótájékoztatót tart. (Forrás: pampam / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karl Nehammer osztrák kancellárt komoly kritika érte, miután olyan videófelvétel került elő, amelyen azt mondja, hogy az alacsony jövedelmű szülőknek a McDonald’s hamburgereivel kellene etetniük gyermekeiket.

A felvételen Nehammer a szegénységről beszél, majd arról panaszkodik, hogy a sajtó hogyan foglalkozik a gyermekéhezéssel.

Szóval mit jelent az, hogy Ausztriában egy gyerek nem kap meleg ételt? Tudják, mi a legolcsóbb meleg étel Ausztriában? Nem egészséges, de olcsó: egy hamburger a McDonald’sban. 1,40 euró, ha sült krumplit veszek hozzá, 3,50 euró. Most valaki komolyan azt állítja, hogy olyan országban élünk, ahol a szülők nem engedhetik meg maguknak ezt az ételt a gyermeküknek

– mondta.

Ha túl kevés pénzem van, akkor többet megyek dolgozni

– tette hozzá a videóban, amelyet egy rendezvényen forgattak Salzburg közelében.

A McDonald’s Ausztria szóvivője a Politico brüsszeli hírügynökségnek elmondta, hogy bár az árak változnak, lehet olyan olcsón enni, mint ahogy Nehammer javasolta.

A józan ész szempontjából nyilvánvalóan ez a legrosszabb egészségügyi tanács, amit bárkinek, de leginkább a gyerekeknek adhatunk

– mondta Dorota Sienkiewicz, az EuroHealthNet politikai vezetője. 

Ausztriában senkinek sem kell télen éhen halnia vagy megfagynia, ebből a szempontból szerencsés helyre születtünk.De aki azt mondja, hogy Ausztriában senki sem éhezik vagy fagyoskodik, annak fogalma sincs a valóságról

– mondta Michael Landau, a szegények életkörülményeinek javításán dolgozó Caritas Austria elnöke az X közösségi oldalon.

Nehammer csütörtökön az X-en közzétett egy videót, amelyben megvédte kormányának az általa alacsony jövedelműnek nevezett családoknak nyújtott segítségét, azonban nem kért bocsánatot.

Kiállok amellett, hogy a teljesítményt jutalmazni kell, és kiállok amellett, hogy a szülőknek kötelességük gondoskodni a gyermekeikről

– mondta.

 

Borítókép: Karl Nehammer osztrák kancellár sajtótájékoztatót tart. (Forrás: Pampam/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.