Elképesztő jelenetek Philadelphiából: százfős bűnbanda lepte el a várost

Ijesztő videófelvételek keringenek arról, ahogy a fiatalok berontanak és lerabolják az üzleteket.

2023. 09. 27. 20:06
Black Friday in New York
RETAIL-HOLIDAYSHOPPING/BLACK FRIDAY Fotó: CARLO ALLEGRI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Filmbe illő jeleneteknek lehettek tanúi helyi idő szerint kedd este a kelet-amerikai Philadelphia lakói: egy körülbelül százfős, többnyire fiatalkorúakból álló banda tört be több üzletbe.

Célba vették az Apple amerikai informatikai vállalat egyik üzletét, a kanadai, sportruházati termékekkel foglalkozó Lululemon egyik üzletét, valamint egy, a Foot Locker sportcipőket árusító lánc egyik boltját.

A Fox News amerikai televíziós hálózat rendőrségi közleményre hivatkozva arról számolt be, az elkövetők fekete maszkot viselve rontottak be az üzletekbe, majd fosztogatni kezdtek. Az esetről temérdek videófelvételt töltöttek fel a felhasználók a közösségi oldalakra.

A felvételeken egyúttal az is látható, a fosztogatók több terméket, köztük mobiltelefonokat és más elektronikai eszközöket hátrahagytak – ezeket a rájuk szerelt lopásgátló miatt nem tudták ellopni. Az eltulajdonított termékeket azonban rövid időn belül elkezdték tönkretenni, volt, amelyiket üdítővel öntötték le, hogy az eszközökbe szerelt nyomkövető segítségével ne tudjanak a rendőrök a fiatalok nyomára bukkanni.

A betörések után rövid időn belül érkeztek ki a rendőrök a helyszínre, ahol első körben legalább 15 elkövetőt tartóztattak le, tőlük összesen két lőfegyvert koboztak el.

Borítókép: Illusztráció, Apple-üzlet New York belvárosában (Fotó: Reuters/Carlo Allegri)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.