Erdogan nem ért egyet azzal a megközelítéssel, ahogy Putyint kezelik

A tervezett hegyi-karabahi elnökválasztás miatt komolyan aggódott Örményország és Azerbajdzsán − mondta a török elnök újságíróknak New Yorkban.

Forrás: MTI2023. 09. 22. 6:22
ERDOGAN, Recep Tayyip
Vilnius, 2023. július 12. Recep Tayyip Erdogan török elnök sajtóértekezlete a NATO vilniusi csúcstalálkozójának második napján, 2023. július 12-én. MTI/EPA/Tim Ireland Fotó: Tim Ireland
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervezett hegyi-karabahi elnökválasztás miatt komolyan aggódott Örményország és Azerbajdzsán− mondta a török elnök újságíróknak New Yorkban.

Recep Tayyip Erdogan szerint Azerbajdzsán ezt a lépést a helyzetet tovább súlyosbító folyamatként érzékelte. Az elhangzott figyelmeztetések ellenére semmi sem változott, sőt a folyamat folytatódott, ezután lépett Azerbajdzsán, amely gyorsan bevégezte a hadműveletét − idézte az államfőt az Anadolu török állami hírügynökség.mRecep Tayyip Erdogan az interjúban, amelyet azután adott, hogy részt vett az ENSZ-közgyűlés ülésszakának általános vitájában, azt is kifejtette, hogy 

nem ért egyet azzal a negatív megközelítéssel, amellyel más vezetők Vlagyimir Putyin orosz elnököt kezelik.

Kijelentette, hogy Oroszország nem olyan ország, amelyet semmibe lehet venni, és reményét fejezte ki, hogy megtalálják a megoldást, amellyel újra lehet éleszteni a fekete-tengeri gabonakereskedelmet. Moszkva júliusban mondta fel az ukrán gabona exportjáról előző évben az ENSZ és Törökország közvetítésével megkötött egyezményt.

Recep Tayyip Erdogan azt is bejelentette, hogy Törökország és Izrael rövidesen közös lépéseket tesz az energiakitermelés területén. A török elnök kedden találkozott az ENSZ-ben Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. 

Erdogan közölte, kölcsönös látogatásokról állapodtak meg a következő időszakban, amelyek után fellendül az energiaipari együttműködés.

Recep Tayyip Erdogan az ENSZ-közgyűlés kedden megnyitott 78. ülésszakán mondott beszédében hangsúlyozta: Törökország támogatja Azerbajdzsánnak a területi épségét biztosítani hivatott intézkedéseit. 

 

Borítókép: Recep Tayyip Erdogan török elnök (Fotó: MTI/EPA/Tim Ireland)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.