időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Felemelő fogadtatásban volt része Washintonban az Alapjogokért Központ küldöttségének

Magyar Nemzet
2023.09.24. 10:15 2023.09.24. 11:01
Felemelő fogadtatásban volt része Washintonban az Alapjogokért Központ küldöttségének

A republikánusok szerint nem helyes az amerikai adófizetők pénzét a magyar kormány megbuktatására költeni.

Az Alapjogokért Központ delegációja azért utazott Washingtonba, hogy a 2022-ben és 2023-ban elég nagyot szólt CPAC Hungary konferenciát tovább szervezze és tovább mélyítse a kapcsolatokat azokkal a republikánus barátokkal, akik nyitottak Magyarország, és a magyar kormány politikájának valódi megismerése iránt – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Kobza Miklós. A központ kreatív vezetője – maga is a delegáció tagja – elmondta: a fogadtatás felemelő volt, élő cáfolata mindannak, amit a liberális média Magyarország elszigeteltségéről szokott írni. 

Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője megjegyezte: Amerikában a politikai megosztottság óriási méreteket öltött, talán még annál is nagyobb, mint Magyarországon. Úgy vélte: politikája, illetve egészségi állapota miatt nem biztos Joe Biden demokrata elnök újraindulása. Ugyanakkor szerinte még mindig annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy a jövő évi elnökválasztáson Biden és Donald Trump csap össze. 

Kobza Miklós megjegyezte: az amerikai republikánusok szerint nem helyes az, ha amerikai adófizetői pénzek vannak a magyar ellenzék kampánya és a magyarországi ellenzéki média mögött. Azt mondják, hogy az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége, a USAID forrásait nem szabad egy hűséges NATO-tagállam kormányának megbuktatására költeni. A USAID nem kormánybuktató ügynökség, hanem segélyszervezet, a harmadik világ népesedési, vízellátási gondjait, infrastrukturális helyzetét igyekszik megoldani – vélik.

Szikra Levente megjegyezte: a magyar választópolgárok széles rétegei értesültek róla, hogy az ellenzéket külföldről finanszírozzák. Többek között azért cserébe, hogy hazánk is beálljon a háború támogatói közé. A vezető elemző hangsúlyozta: arra kell figyelni, hogy a saját sorsunkról mi hozzuk meg a döntéseket. Nem szabad elkényelmesedni, mert bár az ellenzék bénának tűnik, de hatalmas erőforrások állnak mögötte – hangsúlyozta a vezető elemző. 

Az Igazság óráját itt hallgathatják meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.