időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Florian Filippo: Tönkreteszik az Európai Uniót az ukrán segélyek

Gábor Márton
2023.09.23. 21:19 2023.09.23. 21:36
Florian Filippo: Tönkreteszik az Európai Uniót az ukrán segélyek

A The Patriots francia párt vezetője, a volt európai parlamenti képviselő Florian Filippo megdöbbenéssel fogadta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetőjének nyilatkozatát az Ukrajnának történő 1,5 milliárd eurós kifizetésről.

Tehát ebből 300 milliót Franciaország fizetett ki a Zelenszkij-rezsim érdekében! Teljes tönkretétel a háború és a korrupció táplálása érdekében!

– írta a politikus az X közösségi oldalon, majd őrültségnek nevezte az ilyen lépéseket, és követelte, hogy hagyjanak fel Kijev pénzügyi támogatásával.

Egy nappal korábban Ursula von der Leyen közölte, hogy az Európai Bizottság az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatás keretében átutalta a következő havi 1,5 milliárd eurós részletet.

Korábban az Európai Bizottság azt javasolta, hogy az EU költségvetésében a 2024 és 2027 közötti időszakra további 50 milliárd eurót, 17 milliárdot vissza nem térítendő támogatás és 33 milliárdot hitel formájában irányozzanak elő Ukrajna pénzügyi támogatására. 

Mint Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke azonban elmondta, 2024-től kezdődően az európai támogatás nem lesz feltétel nélküli, és ahhoz, hogy Kijev uniós támogatásban részesüljön, reformokat és beruházásokat tartalmazó újjáépítési tervet kell készítenie.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió helyzetéről tartja meg évenkénti beszédét az Európai Parlament strasbourgi üléstermében 2023. szeptember 13-án. (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.