„Hol vannak a milliárdjaink, tolvaj?!” – vonta kérdőre Tuskot egy választó

Donald Tusk, a lengyel baloldal vezére arcpirító szituációba került egy lakossági fórumon a kampány kellős közepén.

2023. 09. 09. 17:46
TUSK, Donald
Gorlice, 2023. augusztus 18. Donald Tusk, a lengyel ellenzéki Polgári Platform (PO) elnöke, volt lengyel miniszterelnök támogatóihoz beszél a Wloclawekben tartott kampányrendezvényén 2023. augusztus 18-án. Lengyelországban az október 15-i parlamenti választások napján népszavazást is tartanak. A referendum kérdései az állami vagyon privatizációjáról, a nyugdíjkorhatárról, a fehérorosz határon emelt acélkerítésrõl és a menedékkérõkkel kapcsolatos uniós javaslatról szólnak. A Polgári Platform támogatja az állami vagyon nagymértékû privatizációját, a nyugdíjkorhatár emelését, valamint az uniós menekültelosztási mechanizmust. MTI/EPA-PAP/Tytus Zmijewski Fotó: Tytus Zmijewski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gőzerővel zajlik a parlamenti választási kampány Lengyelországban, a baloldal vezére, Donald Tusk sem lustálkodik, és egyik lakossági fórumról a másikra utazik. Az egyik ilyen eseményen azonban nem várt helyzetbe került – olyanba, amit még sokáig emlegetni fognak Lengyelországban.

Történt ugyanis, hogy a volt miniszterelnök a beszédében éppen azzal vádolta a jelenlegi, jobboldali kormányt, hogy több milliárd zlotyit lop el az emberektől. – Az első száz napban megmutatjuk, hogy mi volt a lengyelek meglopásának mechanizmusa, méghozzá olyan szemtelen módon, hogy néha nem találni rá szavakat – ígérte Tusk, majd ekkora a közönség soraiban felállt egy férfi, aki kérdőre vonta a baloldal vezérét.

Tolvaj! Hol vannak az ellopott milliárdjaink?!

– kiabálta a színpad felé a férfi, aki később arról mesélt a médiának, hogy több kérdésre nem volt lehetősége, hiszen azonnal elhallgattatták. Úgy fogalmazott:

Különben is, Tusk számára én egy senki vagyok. Ugyanúgy senki voltam, amikor ellopta a pénzemet. Számomra ő egy tolvaj, ennyi.

Borítókép: Donald Tusk, a lengyel ellenzéki Polgári Platform (PO) elnöke, volt lengyel miniszterelnök támogatóihoz beszél a Wloclawekben tartott kampányrendezvényén 2023. augusztus 18-án. (Fotó: MTI/EPA-PAP/Tytus Zmijewski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.