Néhol már szakad a hó Európában + videó

Svédország északi részén, úgy tűnik, már elkezdődött a tél.

2023. 09. 22. 14:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meteorológiai szolgálat narancssárga figyelmeztetést adott ki a nagy mennyiségű hó, a szél és a hófúvás miatt Svédországban. 

A télies időjárás az ország északi részén található Norrbotten megyében köszöntött be.

Egyes városokban rengeteg hó esett, a lappföldi Kirunában például mintegy negyven centiméteres havat mértek, ami az elmúlt 118 év legnagyobb mennyiségének számít az év ezen időszakában.

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű hó miatt átmenetileg szünetel a helyi forgalom a térségben, valamint az iskolabuszok sem közlekednek – számol be a sajtó. Óriási a kontraszt egyébként az ország északi és déli része között. Míg az északi területeket megbénítja a hóesés, addig délen zavartalan a napsütés, és 25 fokos melegben napozhatnak a svédek.

Borítókép: Behavazott táj Svédországban (Forrás: X/Emeka Gift Official)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.