Medvegyev: Elon Musk az utolsó épeszű ember Észak-Amerikában

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese reagált arra, hogy a Starlink tulajdonosa tavaly a hálózat lekapcsolásával akadályozta meg, hogy az ukrán haditengerészet csapást intézzen az orosz hadiflotta ellen.

2023. 09. 08. 8:32
MUSK, Elon
Párizs, 2023. június 16. Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója a VivaTech elnevezésû innovációs konferencián Párizsban 2023. június 16-án. MTI/AP/Michel Euler Fotó: Michel Euler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Elon Musk üzletember, a Starlink tulajdonosa tavaly a hálózat lekapcsolásával akadályozta meg, hogy az ukrán haditengerészet csapást intézzen az orosz hadiflotta ellen – ez derült ki a milliárdosról szóló, Elon című életrajzból, amelyet Walter Isaacson írt.

A könyvben elárulják, hogy Musk azért döntött így, mert attól félt, Oroszország atomfegyverrel fog válaszolni a Krím elleni ukrán támadásra.

A hírre reagálva Dimitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnöke közösségi oldalán azt írta: ha igaz, amit Isaacson írt könyvében, akkor Elon Musk az utolsó épeszű ember Észak-Amerikában.  

De legalábbis ő az utolsó „ebben a gendersemleges Amerikában, akinek még vannak golyói” 

– fogalmazott. 

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója a VivaTech elnevezésű innovációs konferencián Párizsban 2023. június 16-án (Fotó: MTI/AP/Michel Euler)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.