időjárás 2°C Miklós 2023. december 6.
logo

Meghibásodott rakétákat és felesleges lőszereket kap Ukrajna

Magyar Nemzet
2023.09.27. 21:02
Meghibásodott rakétákat és felesleges lőszereket kap Ukrajna

A bolgár parlament Ukrajna számára újabb katonai segélycsomagot fogadott el szerdán, amely egyebek között légvédelmi rakétákat és lőszert foglal magában.

A szófiai kormány szerint olyan, meghibásodott SZ–300-as rakétákról van szó, amelyeket Bulgáriában már nem tudnak megjavítani. Az automata fegyverekhez való lőszereket a bolgár belügyminisztérium bocsátja rendelkezésre, amelynél ezeknek már nem veszik hasznát.

A parlament sajtószolgálata szerint az újabb katonai segélycsomagot a jelen lévő képviselők közül 141-en támogatták a kormánypárti honatyák soraiból. Az előterjesztés ellen főként az oroszbarát Újjászületés párt negyven képviselője szavazott, míg a szintén ellenzéki szocialisták tartózkodtak.

Nyikolaj Denkov miniszterelnök június eleje óta hivatalban lévő kormánya augusztus elején döntött arról, hogy szovjet gyártmányú páncélozott szállítójárműveket küld Ukrajnának.

Borítókép: Ukrán katona kezében levő nehéztüzérségi lőszer a frontvonalnál, a kelet-ukrajnai Donyecki területen 2023. augusztus 9-én (Fotó: MTI/AP/Libkos)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.