Meglett az elveszett F–35 repülőgép

A BBC információi szerint megtalálták a repülőgép roncsait.

2023. 09. 19. 9:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amerikai katonai tisztviselők megtalálták annak az F–35-ös katonai repülőgépnek a törmelékeit, amely a napokban tűnt el, miután a pilóta katapultált Dél-Karolina felett. A százmillió dollár értékű repülőgép roncsait Williamsburg megyében fedezték fel a hatóságok.

A pilóta katapultált a pilótafülkéből, és ejtőernyőjével biztonságos helyre zuhant North Charleston egyik negyedében.

Katonai tisztviselők hétfői közleményükben azt mondták, hogy a törmeléket nem messze a charlestoni közös bázistól találták meg. 

A tisztviselők a Moultrie-tó és a Marion-tó környékére összpontosították a keresést, Charleston városától északra, a repülőgép utolsó ismert helyén.

A szerencsétlenség kivizsgálása jelenleg folyik, és nem tudunk további részletekkel szolgálni a nyomozási folyamat integritásának megőrzése érdekében

– közölte a tengerészgyalogság hétfőn a kutatás befejezése után. 

Valószínű eseménysor az, hogy amikor a pilóta katapultált, a transzponder elektronikája megsült, és így a katonaság már nem tudta követni a repülőgép helyét

– mondta J. J. Gertler, a Teal Group védelmi tanácsadó cég vezető elemzője, hozzátéve, hogy lehetséges, hogy a repülőgép tovább repült, miután a pilóta katapultált, de ez rendkívül valószínűtlen a sérülések miatt, amelyeket a repülőgép kapott volna a katapultálástól.

Hétfőn az amerikai tengerészgyalogság azt jelentette be, hogy a héten kétnapos szünetet tart a hadműveleteiben, és megvitatják a repülésbiztonsági kérdéseket.

A közlemény szerint az eltűnt repülőgép az elmúlt hat hétben a harmadik A osztályú szerencsétlenség volt, amely két és fél millió dollárnál nagyobb kárt okozott a hadseregnek.

Korábban, 2018-ban az amerikai hadsereg ideiglenesen letiltotta teljes F–35-ös flottáját egy dél-karolinai baleset után, ugyanis akkor is rejtélyes módon kezdtek el a vadászgépek meghibásodni.

Borítókép: F–35-ös vadászgép (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.