Megrendítő videóban mutatja be a magyar háborús veszteségeket Novák Katalin

Ukrajnában járt a köztársasági elnök, és az ott élő emberek üzenetét is elhozta New Yorkba a világszervezet ülésére.

2023. 09. 19. 11:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ma felszólalok az ENSZ-ben. Kárpátaljai, beregszászi látogatásomon találkoztam Katalinnal, aki a háborúban elesett fiát gyászolja” – írta Novák Katalin köztársasági elnök hivatalos Facebook-oldalán, a beszélgetésükről megosztott videóhoz.

„Az volt a kárpátaljai látogatásom egyik célja, hogy azoknak igyekezzem kifejezni a részvétünket, akik már egy felfoghatatlan veszteséget éltek meg, és tudom, hogy önnel is ez történt” – mondta Novák Katalin a felvételen szereplő kárpátaljai asszonynak. 

Augusztus elején halt meg a 38 éves fia – mondta a kárpátaljai asszony a felvételen. Még mindig nem tudta felfogni a veszteséget, és nem tudja, hogyan fogja feldolgozni azt.

„A gyászoló édesanyákra, asszonyokra, valamint a gyermekekre is gondolva szólalok ma fel az ENSZ-ben”

– írta a videóhoz Novák Katalin.

A köztársasági elnök egy korábbi bejegyzésében elmondta, hogy azoknak a hangját szeretné felerősíteni az ENSZ-ben a világ vezetői előtt, akik elszenvedik a háborút. Továbbá beszámolt arról, hogy a közelmúltban Ukrajnában járt, és az ott élő emberek üzenetét is elhozta New Yorkba a világszervezet ülésére.

Borítókép: Novák Katalin és a háborúban 38 éves fiát elveszítő kárpátaljai édesanya (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.