Nem kegyelmezett az internet népe a félszemű Olaf Scholz kancellárnak

A német kancellárt baleset érte, közösségi oldalán fényképpel jelentkezett be.

Magyar Nemzet
2023. 09. 04. 14:45
null
Olaf Schlolz német kancellár szemfedőt visel balesete után 2023. szeptember 4-én (Fotó: Twitter/Olaf Scholz)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szemfedőt viselve jelentkezett be hétfőn X (korábban Twitter-) oldalán Olaf Scholz. A német szövetségi kancellár szombaton kocogás közben esett el, a közösségi oldalán közölt fénykép szerint arca jobb oldalán szerzett horzsolásokat és zúzódásokat. A Bild német bulvárlap úgy értesült, Scholz szeme is megduzzadt, ezért van szükség a szemtapaszra. A lap közölte, a baleset Potsdamban egy futópályán történt, miután a kancellár megbotlott, testőrei azonnal segítségére siettek. Elővigyázatosságból Scholz potsdami otthonában töltötte a vasárnapot. A német politikus hetente három alkalommal jár futni, általában feleségével, Britta Ernsttel.

Várom a mémeket. Köszönöm a jókívánságokat, rosszabbnak tűnik, mint amilyen

– írta Scholz posztjában.

A mémek pedig rövidesen meg is érkeztek, az internet népe meglehetősen kreatív kedvében volt.

A kancellár állapotáról Steffen Hebestreit kormányszóvivő is hírt adott. A Der Spiegel német hetilap szerint a politikus azt mondta, Scholz a körülményekhez képest jól van, hétfő reggel jó hangulatban volt. Hozzátette: a szemtapaszt előreláthatólag két-három hétig kell viselnie a kancellárnak, aki a történtek ellenére el fogja látni feladatait.

A kormányszóvivő közölte, Scholz részt vesz a tervezett találkozókon, egyebek mellett hétfőn este a német püspöki konferencia éves fogadásán, valamint Münchenbe is elutazik, hogy kedden részt vegyen az Interationale Automobil-Ausstellung (IAA) nevű, a világ egyik legnagyobb mobilitási szakkiállítás megnyitóján.

Borítókép: Olaf Schlolz német kancellár szemfedőt visel balesete után 2023. szeptember 4-én (Forrás: Twitter/Olaf Scholz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.