Rejtélyes alagútra bukkantak a felsőbíróság épülete alatt

A kivitelezés állítólag az akciófilmekre emlékeztet.

Forrás: MTI2023. 09. 12. 18:20
Inside,A,Tunnel,With,Light,Coming,In,From,The,Exit
52115281 Fotó: optimarc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rejtélyes alagútra bukkantak a podgoricai felsőbíróság épülete alatt, azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy az utca túloldalán található lakáshoz vezető járatot ki ásta és miért – közölte a montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) kedden.

Boris Savic, a felsőbíróság elnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az épület raktárában járt valaki, feldúlta a helyiséget, de semmit sem vitt el. A sajtóban megjelent információk szerint

 a raktárban az utóbbi két évben több mint kilenc és fél tonna különféle kábítószert helyeztek el, de a bíróság elnöke közölte, a drog a helyén van.

Boris Savic hozzátette, hogy az alagút bejáratát jól elrejtették, ezért nem lehet tudni, hogy mikor áshatták ki, viszont az látszik, hogy hosszabb ideig tartott a kialakítása. A feltételezések szerint mindenképpen az volt a cél, hogy egyszerűen be-, illetve ki lehessen jutni a bíróság épületéből. Véleménye szerint valaki így akart megszökni az épületből, a raktárban tárolt bizonyítékokról ugyanis jegyzőkönyv is készült, így ellopásuk nem veszélyeztet egyetlen ügyet sem.

Az alagút a bíróság épületéhez közeli lakáshoz vezet, amelyet két hónappal ezelőtt béreltek ki. Filip Adzic belügyminiszter szerint az akciót alaposan megtervezték, kivitelezése pedig az akciófilmekre emlékeztet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.