Szélsőjobboldali mozgalmakra mértek csapást Németországban

A németek ismét betiltottak egy, a német belügyminisztérium szerint szélsőjobboldali, elsősorban gyerekek és fiatal felnőttek befolyásolását célzó szervezetet.

2023. 09. 27. 11:32
Nancy Faeser szociáldemokrata német szövetségi belügyminiszter(Fotó: Nancy Faeser / Twitter)
Nancy Faeser szociáldemokrata német szövetségi belügyminiszter(Fotó: Nancy Faeser / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok házkutatást tartottak a betiltott csoport több tagjánál − írja az MTI. A német belügyminisztérium közlése szerint a rendelkezés érinti a mintegy 150 tagot számláló, Artgemeinschaft nevű csoport összes fiókszervezetét is. 

Újabb súlyos csapást mértünk a szélsőjobboldali mozgalmakra és azokra, akik a mai napig igyekeznek terjeszteni a náci propagandát

− jelentette ki Nancy Faeser belügyminiszter.

A tájékoztatás szerint a reggeli órákban már 12 tartományban tartottak házkutatást, a rendőrség a csoport 39 tagjának összesen 26 lakásában, illetve a csoport egyéb helyiségeiben is razziázott.

A belügyi tárca tájékoztatása szerint az Artgemeinschaft az ősi pogány istenkultusz örve alatt igyekezett népszerűsíteni a náci eszméket. A közlemény mélyen rasszista és antiszemita csoportként jellemezte a szervezetet. 

A csoport fő célja a magafajtájúak védelme volt, amely voltaképpen a faj nemzetiszocialista definíciójának felel meg

− tette hozzá a tárca, kiemelve, hogy a tagok a többi között útmutatót kaptak a helyes párválasztásról is, a tiszta vérvonal átörökítése céljából. A múlt héten a német kormány már betiltott egy másik, nácinak minősített tömörülést is.

Borítókép: Nancy Faeser szociáldemokrata német szövetségi belügyminiszter (Forrás: X/Nancy Faeser)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.