Több mint hatszáz madárpókot és skorpiót találtak a Köln–Bonn repülőtéren egy amerikai turista csomagjában

Nagy bevételt remélt, de nagy kiadás lett a vége.

Forrás: MTI2023. 09. 28. 18:35
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 640 madárpókot, skorpiót és bogarat talált a német vámhatóság a Köln–Bonn nemzetközi repülőtéren egy amerikai turista csomagjában.

A kölni fővámhivatal csütörtöki közlése szerint a nagyrészt még élő állatokat egy amerikai állampolgár feladott csomagjában találták, amelyben a kísérőiratok szerint csak ruháknak lett volna szabad lenniük. Valójában néhány ruhadarab mellett abban egy leragasztott nagyobb hungarocelldoboz volt.

A két hete elvégzett ellenőrzés során a vámhatóság emberei 190 különböző pókot, több mint 430 skorpiót, valamint húsz százlábút és egyéb bogarat találtak benne zacskókba, illetve egyéb tartályokba csomagolva.

Az állatokat, amelyek összértéke mintegy 18 ezer euró (hétmillió forint), a rheinbergi TerraZoo állatkertbe vitték.

A csomag 49 éves tulajdonosa a meghallgatása során azt állította, hogy az állatokat saját maga gyűjtötte össze az arizonai sivatagban, hogy aztán eladhassa őket az észak-rajna–vesztfáliai szakkiállításon. A remélt bevétel helyett az illető 6800 euró (2,7 millió forint) mínusszal tért haza: még mielőtt repülőre szállhatott volna, 3400 euró importvámot kellett fizetnie, és ugyanekkora összeget kellett letétbe helyeznie az ellene – adóbűncselekmény miatt – indult eljárásban.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.