Ursula von der Leyen megérkezett Lampedusa szigetére + videó

„Nyilvánvaló, hogy Olaszország és Európa nem üdvözölheti ezt a tömeges emberáradatot” – szögezte le Giorgia Meloni.

Forrás: Euronews, El Debate2023. 09. 17. 11:12
Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen az olaszországi Lampedusa szigetére érkezik Giorgia Meloni olasz miniszterelnök kérésére. (Forrás: Dario D'Angelo / Twitter)
Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen az olaszországi Lampedusa szigetére érkezik Giorgia Meloni olasz miniszterelnök kérésére. (Forrás: Dario D'Angelo / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök vasárnap délelőtt Lampedusa szigetére érkezett a migránsok számának növekedése miatt növekvő feszültségek közepette – írta meg az Euronews hírportál.

Az Olaszországhoz tartozó szigeten a héten 8500 papír nélküli illegális bevándorló érkezett, ezzel tovább terhelve a szigeten működő túlzsúfolt migránstábort.

Olasz médiaforrások szerint a bizottsági elnök a kikötőt és az Imbriacola kerületben lévő migrációs hotspotot látogatja meg.

Von der Leyen szóvivője, Eric Mamer szombaton megerősítette, hogy a bizottsági elnök Meloni meghívására utazik, aki „rendkívüli intézkedéseket” ígért a migránsáradat kezelésére, és ismét felszólított Észak-Afrika tengeri blokádjára. Mint kijelentette: Európának „paradigmaváltásra” van szüksége a migrációt sürgető kérdések kezeléséhez.

Nyilvánvaló, hogy Olaszország és Európa nem üdvözölheti ezt a tömeges emberáradatot, különösen akkor, amikor ezt a migránsáradatot gátlástalan emberkereskedők irányítják

 – mondta Meloni.

Az olasz El Debate lap szerint „Lampedusa kritikus ponthoz érkezett”.  A kis olasz sziget, ahol mintegy hatezer olasz állampolgár él, az elmúlt években több tízezer illegális bevándorló otthonává vált, akik ezt tekintik Európa kapujának. A portál szerint mindössze három nap alatt több mint tízezer ember érkezett kishajókkal civil szervezetek segítségével, túlnyomó többségük a Szaharától délre fekvő országokból, és az érkezők többsége fiatal férfi.

 

Borítókép: Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen az olaszországi Lampedusa szigetére Giorgia Meloni olasz miniszterelnök kérésére érkezik (Forrás: Twitter/Dario D’Angelo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.