Utcára vonultak, az ukrajnai fegyverszállítások ellen tiltakoztak Hollandiában + videó

A demonstráción részt vevők a fegyverszállítások azonnali leállítását követelték.

2023. 09. 24. 20:18
null
Bukarest, 2023. szeptember 21. Szakszervezeteik felhívására közszolgálati dolgozók a román kormány elõzõ nap bejelentett megszorító intézkedései ellen tüntetnek a bukaresti pénzügyminisztérium elõtt 2023. szeptember 21-én. MTI/EPA/Robert Ghement Fotó: Robert Ghement
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amszterdami tüntetés kezdetén ezúttal összesen nagyjából kétszázan jelentek meg, majd menet közben egyre többen csatlakoztak a demonstrálókhoz. A tüntetés helyi idő szerint 12 óra után kezdődött a belvárosi Dam téren, 14 óra körül a tüntetők oszlopa a központi pályaudvar felé vette az irányt.

A demonstrálók azonnali békekötésre szólítottak fel, és azt állították, hogy nem lesz béke, amíg a nyugati országok fegyvereket szállítanak Ukrajnának.

Először is, az országba nagy menekültáradat érkezik Ukrajnából, emiatt csökkentik a juttatásokat, nem emelik a fizetéseket, és hosszú sorok állnak az egészségügyi intézményekben, mivel a menekülteket engedik be először, és súlyos lakhatási válság is van

– mondta a Ria Novosztyi orosz hírügynökség helyi tudósítója. 

Moszkva tavaly tavasszal jegyzéket küldött a NATO-országoknak az Ukrajnának nyújtott katonai segélyek miatt. Oroszország többször megjegyezte, hogy minden olyan szállítmány, amely fegyvereket tartalmaz Kijev számára, legitim célpontot jelent a hadserege számára.

Szergej Lavrov külügyminiszter többször is világossá tette korábban, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei közvetlenül részt vesznek a konfliktusban, nemcsak a fegyverek szállításával, hanem azzal is, hogy személyzetet képeznek ki Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és más NATO-tagországok területén.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Simon Ateba/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.