Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

A Hamász alapítója a harag napjára hívja a világ összes muszlimját péntekre

Magyar Nemzet
2023.10.11. 20:48 2023.10.11. 21:35
A Hamász alapítója a harag napjára hívja a világ összes muszlimját péntekre

Éric Zemmour, a Visszahódítás (Reconquete) elnevezésű francia jobboldali párt elnöke az X-en tett közzé egy bejegyzést, amiben felhívja a figyelmet arra, hogy a Hamász alapítója a világ minden muszlimját a harag napjára hívja október 13-án, pénteken. 

A dzsihád felé tereli őket és arra, hogy álljanak készen a mártírhalálra. 

Mint a francia politikus írja, Izraelhez hasonló veszélyben van Franciaország, de egész Európa is, hiszen Európa-szerte megtalálhatók a Hamász-támogató bevándorlók, akik az egész Nyugatot akarják elpusztítani – írja a politikus.

Khalid Mashal, a Hamász alapítója és vezetője egy beszédet intézett a világ muszlimjaihoz négy pontban összefoglalva, hogy miket kér tőlük. Az első pont az, hogy mutassanak minél több haragot, főleg most pénteken. Küldjék a düh üzenetét mindenkinek, de főleg a cionistáknak és Amerikának. 

A második pontban arra kérte a követőit, hogy támogassák pénzzel a szervezetet, „legyen ez a pénzügyi dzsihád” – mondta. 

Harmadikként politikai nyomást kért a muszlim vezetőktől és a muszlim nemzetektől, hogy állítsák le Izrael katonai invázióját Gázában.

A negyediket a legfontosabb dolognak tartja: 

megkérte a világ összes muszlimját, hogy a lelkükön hordozzák a dzsihádot; harcolni és mártíroknak lenni Al-Aksáért. Azt akarja, hogy a muszlimok harcoljanak a zsidók ellen, kezdve az Izraelt körülvevő országokban élő muszlimokkal: Jordániában, Szíriában, Libanonban és Egyiptomban (de más országokban is), hogy menjenek el a határokhoz, és próbáljanak bejutni, mindenki a saját eszközeivel. 

Azt mondta: itt az ideje, hogy a dzsihádot a gyakorlatban is alkalmazzák, ne csak elméletben. Megkérte a mudzsahedeket, hogy hosszú karavánokkal menjenek, hogy vérüket Palesztina földjére ejtsék.

Borítókép: A Hezbollah libanoni radikális síita fegyveres szervezet iráni támogatói palesztin zászlóval ünnepelnek Teheránban 2023. október 7-én, miután a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre (Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

Támadás Izrael ellen

Ledobták az első segélyszállítmányt az amerikaiak a Gázai övezetben

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.